vrijdag 18 januari 2008

Kleine ArcanaDe kleine arcana bestaat uit 56 kaarten, met elk een selectie van 14 kaarten onderverdeeld in 4 groepen van Aas, 2,3,4, enz. tot Koning. De groepen heten; Pentakels, Zwaarden, Kelken en Staven.

Staven vertegenwoordigt het element Vuur. De kaarten van Staven hebben te maken met de dagelijkse aangelegenheden en met de energie en het enthousiasme waarmee dingen gedaan worden.

Pentakel vertegenwoordigt het element Aarde. Zij hebben betrekking op de materiële wereld, en op concrete zaken. Zij hebben dus veel te maken met onze financiën, met werk dat geld oplevert, met verdiensten, uitgaven en besparingen.

Zwaarden vertegenwoordigen het element lucht. Ze beheersen het gebied van de geest in de vorm van ideeën en zorgen en hebben ook betrekking op serieuze beslissingen, vertragingen, teleurstellingen, beperkingen en verliezen.

Kelken ( worden ook weleens Bekers genoemd), en zij vertegenwoordigen het element Water. Zij worden geassioceerd met gevoelens en emotie's b.v. in liefde en relatie's, of in het gezin of de familie. Kelken hebben ook betrekking op vriendschap, gezelschap en prettige collega's, en op comfotabele leef- en werkomstandigheden.

Geen opmerkingen: