zaterdag 25 april 2009

Cazimi of Verbrand Astrologie
Bron: Wikipedia

Vertaling: Janny


Cazimi (ook gespeld Casimi, en soms Zaminium) is een technisch Arabisch woord voor: "hart van de Zon" of "in het hart van de Zon."

Het is een astrologische term en betekent een planeet die in exacte samenhang met of vlakbij het precieze middelpunt van de zonne-schijf is.

Een planeet die een conjunctie met de zon maakt in een orb van 17 '(boogminuten) daarvan wordt gezegd dat dit Cazimi is, letterlijk opgeslokt en versterkt door de Zon, en zoals het ook kan worden geïnterpreteerd, "in het hart van de Zon. "

Volgens een psychologische benadering van de astrologie slokt de Zon, die het Ego voorstelt, de energieën van de planeet in Cazimi op en zou de planeet doordrongen worden met de positieve en levensgevende energie en kracht van de Zon.
In de traditionele astrologie, is elke planeet is verbrand door de Zon wanneer de planeet binnen 10 graden van de Zon is, hetzij bij benadering of vertrek.

Omdat de Zon de planeet verbrand , of "onder de stralen van de Zon is" zoals William Lilly dit noemde, verzwakt de kracht van een planeet.

Zoals astroloog John Frawley heeft verklaard, de Zon is bijzonder krachtig en "overtreft" alles wat dichtbij is.

Denk aan de Zon als aan een grote koning.

In de rechtbank van de grote koning, elke persoon die naar de rechter moet, ongeacht hoe groot hij is of hoe zijn reputatie of unieke schoonheid is, moeten nederig zijn voor de koning.

Zo, hun grootheid is verminderd.

Maar Cazimi, die recht in het hart van de Zon is, is toegestaan in de troonkamer of de particuliere kamers van een grote koning.

Dit is de gelukkigste positie van sterk ontwikkeld te zijn door de zon, zoals een koning die slechts een enkeling ontvangt in zijn prive-kamers en hen rijkdom schenkt en privilege en luistert naar hun diepste bezorgdheid met een mentaliteit om hen te helpen.
De Britse
astrologe Deborah Houlding noemt Cazimi "een toestand van Zonne-bevoegde schittering, waar de twee planeten zijn gesmolten om op te treden als één."
Hoewel Cazimi traditioneel zeer zwaar is om de krachten van de planeets invloed te verzwakken, verzwakt die planeet als hij
verbrand in de Zon, sommige moderne astrologen zijn het niet eens met de traditionele methode van de berekening van planetaire sterkte en zwakte in een grafiek.

Hun visie op Cazimi is, zoals in alle conjunctie's, dat de positieve of negatieve resultaten van de invloed zal variëren naar gelang de aard van de planeet (en).

Dus voor een moderne astroloog, Mars ofwel Cazimi of verbrand door de Zon wordt versterkt omdat Mars wordt beschouwd als vurig en warm, en profiteert dus aan het voldoen van de vurige warmte van de zon.

Maar de koude en droge Saturnus zou verzwakken wanneer hij verbrandt of Cazimi is, omdat de aard van de Zon schadelijk is voor Saturnus.

Moderne astrologen maken meestal geen onderscheid tussen een planeet die verbrand wordt van de Zon of Cazimi is.

Geen opmerkingen: