woensdag 29 april 2009

Eros/Cupido Astrologie

EROS
----------
In de mythologie werd Eros geboren uit de Chaos. Het is het primaire, mannelijke principe. Eros stelt dan ook de mannelijke sexuele kracht en drift voor. Door zijn scheppende kracht gaf hij de schepping aan de wereld. Eros is een hoger octaaf van MARS. De mannelijke sexuele drift gaat van pure sexuele bevrediging over in erotiek en tenslotte in spirituele verlichting. In het orgasme zijn we een kort moment een godheid. Wij zijn op dit bijzondere moment één en alle gedachte tegenstellingen zijn gestopt. Dit illustreert hoe dicht sexualiteit bij spiritualiteit staat.
Eros werd in het klassieke griekenland de god van de homosexuelen. In de horoscoop stelt de stand van Eros voor: hetgeen uw passie opwekt, sexuele aantrekking en vitale energie. Eros in Transit doet sexuele activiteit ontstaan. Het is belangrijk Eros te onderscheiden van Venus en Sappho.
--------

In Ram:
Men heeft er moeite mee geduld op te brengen en men wil de ander onmiddellijk tonen hoe charmant men werkelijk is. Men geeft er de voorkeur aan te verleiden dan verleid te worden.

--------

In Stier
--------

Men zal zich gemakkelijk sexueel aangetrokken voelen wanneer om het even welke gevoelsband ontstaat. Langs de andere kant zullen deze mensen het moeilijk hebben om kortstondige sexuele ervaringen te onderscheiden van de echte liefde.
--------

In Tweelingen:
--------
Communicatie is een uitdrukking van aantrekking. Woorden als "ik hou van jou" kunnen belangrijker zijn dan de echtheid van het gevoel. Deze mensen zullen waarschijnlijk vlot over liefde kunnen schrijven.

---------

In Kreeft:
--------
Deze mensen hebben de neiging om onmiddellijk verliefd te worden, en verwachten hetzelfde van hun partner. Ze hebben het er moeilijk mee het onderscheid te zien tussen "liefde" en "verliefdheid".

--------

In Leeuw:
--------
Deze mensen stralen een sterke erotiek uit, maar houden weinig rekening met de wensen van de ander. De partner wordt dikwijls gezien als een voorwerp dat gebruikt en gemanipuleerd kan worden.

--------

In Maagd:
--------
Deze personen geven de indruk moeilijk emotioneel open te staan. Of dit werkelijk zo is, wordt elders in de horoscoop bepaald.

--------

In Weegschaal:
--------
Het aspect van de echte romanticus! De hinderlagen van de romantiek zijn belangrijker dan de relatie zelf.

--------

In Schorpioen:
--------
Men heeft de schrik de bovenhand niet te hebben in de relatie. Zij of hij stelt de eisen op sexueel vlak.

--------

In Boogschutter:
--------
Deze mens heeft er geen moeite mee te geloven in de ideale liefde! Dit wil echter niet zeggen dat zij of hij die gevonden heeft, want er is een sterke neiging zijn passionele capaciteiten te overschatten.

--------

In Steenbok:
--------
Men rebelleert tegen de beperkingen die men zich automatisch oplegt door een relatie aan te gaan ( monogamie b.v.) maar langs de andere kant eist men dat de partner zijn plicht doet. Gewoonlijk denken deze mensen dat een romance traag moet groeien.

--------

In Waterman:
--------
Tenzij de totale horoscoop in een andere richting wijst door onmiskenbare aanduidingen, is men niet te zeer gesteld op langdurige relatie’s. Vooral wanneer deze niet boeiend en vernieuwend blijkt te zijn.

--------
In Vissen:
--------
Eigenaardig blijkt deze stand meer te wijzen op ontrouw dan een Uranus/Eros verbindingen. Men is in staat op de fantasieën van de partner in te spelen, maar men heeft geen duidelijk beeld welke richting de relatie uitgaat.

--------

Geen opmerkingen: