zaterdag 23 mei 2009

Maan en haar betekenis in de Horoscoop Astrologie

De Maan en haar betekenis in de Horoscoop
Door: Tracy Porter Copyright 2000 vertaald door janny
Terwijl de grote publieks astrologen goed hebben gedaan ter bevordering op het gebied van de astrologie door de publicatie van wekelijkse, maandelijkse en dagelijkse horoscopen, en waardoor het gemakkelijk beschikbaar is voor de massa's, kunnen ze in het beste geval alleen de algemene prognoses gebaseerd op de Zon ondertekenen, die moeten geschikt zijn voor ongeveer 1 / 12 van de bevolking.
De plaatsing van de Zon in de horoscoop geeft een indicatie van onze ware aard, terwijl de positie van de Maan op het moment van de geboorte, een indicatie geeft van onze emoties en reacties, en de Maan kan soms zelfs een machtspositie uitoefenen op de Zon.
De Maan is het dichtstbijzijnde hemellichaam van de Aarde en heeft dus een fysieke en evenals esoterische effect op ons, zoals blijkt uit het feit dat de hoogte-en dieptepunten van de oceanische getijden worden beïnvloed door de cyclus van de maan.
Het woord 'lunatic' is afgeleid van het Latijnse woord 'Luna', dat wordt gebruikt om het vreemde gedrag van een persoon te verklaren tijdens de Volle Maan.

Het woord 'maand' is afkomstig van het woord "Maan", dat is tekenend voor het feit dat in de oudheid de kalender was gebaseerd op de fasen en cycli van dit orgaan.

Maandag, toevallig, werd vernoemd naar de Maan.
De Kelten en Inheemse Amerikanen zijn twee culturen die op basis van hun kalender van evenementen op de maan invloeden.

Beide culturen gebruikt 13 maanden, die overeenkomen met de maanfases van 28 dagen.
In de astrologie, heeft de Maan betrekking op de emotionele impulsen die ons onder druk zetten om te reageren zoals we doen.

In veel gevallen kan een persoons Maanteken zo'n invloed hebben dat zij daadwerkelijk de zonne-invloeden van tijd tot tijd kunnen overschaduwen.

Dit helpt dus te verklaren waarom sommige mensen zich gedragen in omgangsvormen die niet van hun zonneteken zijn.

-------
Het Grote Ster Debat

-------
Zo'n tien tot twaalfduizend jaar geleden, was er een ramp die een groot deel van de Aarde trof, en die het christendom portretteert als de grote overstroming.

Oude teksten spreken van een gouden tijdperk waarin de mens geen ziekte lijdt en woonde en leefde voor duizend jaar.

Sommigen geloven dat in ons huidig zonnestelsel op een bepaald moment het bestaan van een tweeledige ster heeft plaats gevonden in plaats van onze eenledige ster, en dat die ster verlichting gaf aan onze Aarde en dit vierentwintig uur per dag.

Deze theorie is gerechtvaardigd door het feit dat het woord 'ramp' eigenlijk betekent 'geen ster ", en het woord' katastrofe 'betekent' val van een ster '.

Deze grote hemelse explosie zou hebben plaatsgevonden op 19 graden Schorpioen, vandaar de reden dat deze constellatie werd genoemd: Via Combusta, of 'De Brandende Weg'.
De Aarde heeft een atmosfeer die vergelijkbaar zou zijn met Venus, en die veel bewaard heeft van de verslechterde ziekten die we vandaag nog kennen in de ruimte.

Ze zijn van mening dat op dit moment de beschavingen van Atlantis en Lemuria oorspronkelijk ontstaan zijn.

Men denkt dat de tweede ster, genaamd Phaeton, ontploft is, en onze enkele zon heeft achter gelaten, genaamd SO, wat één betekent.

Deze explosie zou Lilith, de Aarde's eerste Maan, hebben losgemaakt, die daardoor geschoven werd naar de Aarde, en vernietigde daarmee de beschavingen van Atlantis en Lemuria, en zo ook de Aarde gedwongen heeft om te kantelen om zijn as.
In aanvulling op de Dubbele Ster Theorie, geloven sommige dat in het verleden de Aarde twee zichtbare manen had.

De legende gaat dat onze eerste Maan, Lilith, was veel kleiner dan onze huidige maan, Luna.
Zelfs in het Oude Testament in de Bijbel blijkt dat er sprake was van oorspronkelijk één maan, dan twee, dan weer één.

Op dit moment hebben wij slechts één grote satelliet die banen trekt rond onze Aarde.

De mythe, echter, vertelt van een tijd waarin een andere kleinere planeet, Lilith, rond onze Aarde trok.

Oude Hebreeuwse teksten spreken van Adam's eerste vrouw zijnde Lilith, en toen hij genoeg van haar kreeg omdat ze niet ondergeschikt aan hem wou worden, (de éérste geëmancipeerde vrouw in die zin), wierp hij haar opzij ten gunste van Eva.

Alhoewel aan veel personen bijbelse karakters werden toegeschreven, is het niet onredelijk om te suggereren dat, omdat deze verhalen ontstaan zijn uit de diepe oudheid, de karakters planetaire gebeurtenissen kunnen vertegenwoordigen.
De Bijbel stelt dat in vroegere tijden er één Maan was (Lilith), dan twee (Lilith en Luna), dan weer één (Luna).
Deze heeft zeer waarschijnlijk betrekking op de grote omwenteling die zich ongeveer twaalfduizend jaar geleden voordeed.

Terwijl de verhalen en sprookjes nogal vaag kunnen zijn, sommige grote gebeurtenissen veroorzaakten dat Luna werd geduwd naar de Aardbaan voor een korte tijd.

De mening bestaat, dat de zwaartekrachtversnelling door de gevolgen van deze gebeurtenis, de veel kleinere satelliet in de atmosfeer van de aarde geduwd heeft om drastisch te maken wat nu bekend staat als de Stille Oceaan.

Theorieën in overvloed, maar deze veronderstelling is gerechtvaardigd door het feit dat dit grootse evenement de beschavingen van Lemuria en Atlantis vernietigd heeft, die zo ze zeiden zeer geavanceerde culturen waren, en gaf ons de seizoensgebonden veranderingen die we vandaag nog kennen.

-----
De Maan in de Astrologie regeert over Kreeft.

------

De Zon passeert het Sterrenbeeld van Kreeft van eind juni tot de tweede helft van juli.

Wanneer de Maan in het teken Kreeft staat heeft zij de neiging met het grootste gemak te werken, en voelt zich het meeste thuis in deze positie.

Daarom, wanneer de Maan in Kreeft staat, zal de persoon veel opvoedende en verzorgende kwaliteiten hebben en hebben een groot gevoel van genegenheid jegens vrouw en familieleden.
De Maan is verhoogd in het teken van Stier, waar zij is met de grootste kracht actief is.
Daarom, wie de geboorte Maan in Stier heeft staan, zal veel emotionele stabiliteit vertonen, en zal de neiging hebben om goed te genieten van de sensuele genot van het leven.

Zij zullen waarschijnlijk veel geld en andere bezittingen moeten hebben om zich veilig te voelen.
De Maan is in zijn val in het teken van Schorpioen, dat zo aangeeft dat het werkt met de minste hoeveelheid kracht.

Personen die hun geboorte Maan hebben in dit teken vinden het moeilijk om vertrouwen in anderen te hebben en kunnen heel goed sarcastisch zijn in hun emotionele reacties.

Indien een persoon binnen deze geboorte plaatsing onrecht voelt, is zijn eerste reactie; wraak.
De Maan is in vernietiging in het teken Steenbok, waar hij werkt zonder kracht.

Die persoon met deze geboorte plaatsing kunnen gemakkelijk ziek worden, met enige vorm van emotie, en daarom zal de neiging er zijn om veel kwesties te bedwingen die, indien opgelost, zouden kunnen leiden tot een grotere voldoening in het leven.

----

Het jaarlijkse Lunar Pad

----

Omdat de Maan in 28 dagen rond de Aarde draait en ook door één teken van de twaalf tekens van de dierenriem, zal het de Maan ongeveer een jaar kosten met de Volle en Nieuwe Maan om door de twaalf tekens te gaan.

-----
De Volle en Nieuwe Manen zijn belangrijke tijden die ons een groter bewustzijn geven.

Ze zijn echter zo krachtig, dat we het gevoel hebben emotioneel onevenwichtig te zijn, zodat we niet moeten proberen te mediteren met Volle en Nieuwe Maan.

Elke verkeerde beweging kan een nogal turbulente ervaring veroorzaken.

----
Tijdens de Nieuwe Maan, de Zon en de Maan staan dan op dezelfde plaats aan de Hemel, en er wordt dus een enorme concentratie van energie opgewekt.

Dit is een goed moment om nieuwe projecten en ondernemingen aan te gaan.

----

De periode tussen de Nieuwe Maan en Volle Maan, of de Wassende fase, is een uitstekende tijd voor het verzamelen van informatie en contacten te leggen.

----

Tijdens de Volle Maan, zijn de Zon en de Maan op tegenovergestelde punten (Opposite) aan de Hemel.

Dit is een piek van de tijd met een emotionele ontvankelijkheid en veel dingen hebben het hoogtepunt bereikt.

Van ene de Volle maan tot de volgende Nieuwe Maan zal een tijd zijn van dingen op te winden en terugzien op wat er is gebeurd tijdens de afgelopen maand.

-----
De Maancyclus van de maan

------
Degenen die geboren zijn tijdens de Nieuwe Maan hebben Zon en Maan conjunct, of in hetzelfde teken.

Omdat er een enorme hoeveelheid energie tussen de Zon en de Maan is, kunnen deze mensen veel bereiken.

----
Degenen die geboren zijn tijdens de Wassende Maan, vinden de Maan één of twee tekens na de Zon, met de vorming van een semisexiel of sextiel.

Deze mensen vinden dat ze veel kansen hebben voor groei, met veel frisheid en vitaliteit.

----
Deze die geboren zijn tijdens het eerste kwartier vinden hun Maan drie tekens na de Zon, de vorm van een vierkant.

Deze mensen vinden waarschijnlijk dat ze een innerlijke conflict hebben en dat duwt ze in actie.

----
Degenen geboren onder het laatste kwartier vinden hun Maan vier tot vijf tekens na hun Zon, de vorming van een driehoek of een quincunx (150°).

Wanneer de Maan vier tekens weg is , zullen zij waarschijnlijk harmonie voelen, maar als de Maan vijf tekens weg is kunnen zij zich slecht op hun gemak voelen.

Deze mensen hebben de wens om bij te dragen aan de maatschappij en kunnen alles aan een goede zaak geven.

----
Deze die geboren zijn tijdens een Volle Maan vinden hun Maan zes tekens verwijdert van de Zon, die dus een oppositie maakt.

Deze mensen vinden in het algemeen dat iedereen om hen heen waanzinnig gaat doen tijdens de Volle Maan.

Ze kunnen een aantal zeer ernstige emotionele conflicten hebben die zij moeten verwerken, maar door deze Maan plaatsing, kunnen ze heel veel in hun leven.

----
Degenen die geboren zijn tijdens de Afnemend Volle Maan vinden hun Maan vier tot vijf tekens achter hun Zon.

Tijdens de Afnemende fase, willen die mensen anderen de wijsheid aan leren die zij hebben gevonden tijdens hun zoektocht naar begrip.

----
Degenen die geboren zijn tijdens het derde kwartier zullen de Maan vinden, drie tekens achter hun Zon.
Hoewel deze mensen interne conflicten, moeten ondergaan hebben ze de neiging om de stress die zij ervaren innerlijk te houden.

----
Degenen die geboren zijn tijdens de Afnemende Maan zullen hun Maanplaatsing twee tekens achter de Zon vinden in een aanvullend element, en zijn dus meestal in harmonie met hun fundamentele zelf.

-----
Degenen die geboren zijn tijdens de Donkere Maan zullen een Maanplaatsing vinden één teken achter hun Zon.

Deze mensen zijn doorgaans profetische, visionaire types, afgestemd op de toekomst, maar ze vinden zichzelf producten van het verleden.

Zij kunnen zich bewust zijn van een tijdperk waarin er iets groters dan zijzelf plaatsvindt.

----
Eclipses Verduisteringen

----
Een Zonsverduistering doet zich ongeveer om de zes maanden voor, en is zeer belangrijk bij het voorspellen van gebeurtenissen.

De effecten van de eclips duren ongeveer zes maanden, en een heleboel activiteiten zullen plaatsvinden met betrekking tot het teken en huis van het evenement tot de volgende verduistering.

Een Zonsverduistering is een speciaal type van Nieuwe Maan, dus nieuwe dingen zullen tot uiting komen tijdens die tijd.

----
Een Maansverduistering doet zich voor, twee weken voor of twee weken na een Zonsverduistering, en is een speciaal type van Volle Maan.

Met een maansverduistering, gebeurtenissen met betrekking tot de partner zijn dan belangrijk.

-----
Een Prenatale ( voorgeboortelijke) Eclipse is van bijzondere betekenis, en zal een belangrijke rol spelen in het leven van de persoon.

Het is de laatste Zonsverduistering die optreedt voor onze intrede op de Aarde , of de geboorte, en vertelt ons op wat voor gebieden in ons leven het prominent aanwezig zal zijn.

----