maandag 1 maart 2010

Tarot en Symbolisme


TAROT EN SYMBOLISME


-------------------------------
Bed: Het is waar we het meeste kwetsbaar zijn, en we laten al onze verdediging vallen. En ja, het symbolische bed leidt een bewustzijn die we maakt dat het aan niemand bekend is (soms zelfs niet aan onze bewuste zelf). Bedden kunnen ook symbool zijn voor onze dromen in het leven, en die gedachten houden we in het rijk van de fantasie. Wanneer het bed zich ontvouwt in ons bewustzijn in een lezing, trek de dekens op en neem een goede blik op wat er in de omringende kaarten ligt voor meer duidelijkheid. Definieer de diepere betekenissen sluimerend in dromerige thema's. Vind duidelijkheid in de oplossing.


-------------------------------------------------
Bergen: Gezien op vele van de kaarten, berg-symbool betekenissen gaan over triomf, uitdaging, bereiken, en realisatie. Bergen vertegenwoordigen ook tijdloosheid en een uithoudingsvermogen die oneindig is. Wanneer die bergen piek van de kaarten in onze aandacht valt, kunnen wij rekening houden met de uitgestrektheid van ons heelal, en nadenken over onze plaats daarin. We kunnen ook overwegen om de hoogtes te beklimmen, wat de realisatie van onze doelen kunnen betekenen voor ons en die rondom ons.
----------------------------------------------


Granaatappels Granaatappel symbool betekenissen gaan om met overvloed, vruchtbaarheid, voluptueus, vrijgevigheid en samenhorigheid. Gebruikt in vele culturen als een symbool van het huwelijk, vruchtbaarheid en liefde, is de granaatappel met zijn leerachtige buitenste huid en haar sappig, zoet interieur een symbool dat geluk omvat, dat doet denken aan passie en luxe. Het is ook een sterk vrouwelijk symbool, en wordt geassocieerd met vrouwelijke seksualiteit. Wanneer visioenen van granaatappels dansen in ons hoofd tijdens een lezing is het tijd om de kracht van onze goddelijke vrouwelijke kant te overwegen. De granaatappel is ook een boodschap voor ons om aan te boren in de luxe kant van het leven - herkennen van de rijkdom, de overvloed en het wonder dat ons omringt bij elke beurt. Het is tevens een teken van eenheid met het goddelijke als vereniging met anderen.
--------------------------------------------------
Ijs: Ijs symbool betekenissen gaan over isolatie, geduld, wachten, afstand en bezwaar. ijs wordt gebruikt in de Tarot bij het overbrengen van een gevoel van afscheiding. Het wordt ook gebruikt voor het schilderen van een tijd van diepe overpeinzing of een proces van groei dat pas veel later wordt gezien(cyclus van het seizoen), bijvoorbeeld, de lente is pas duidelijk na de dooi.
-------------------------------------------------
Kinderen in de Tarot
Kinderen in de Tarot maken symbolische verwijzing naar de vele dingen, zoals:
Speelsheid
Onschuld,
Eerlijkheid
Eenvoud
Begin
Nostalgie, Jeugdige waarheid, baby's hebben fysieke afhankelijkheid nodig van anderen om in hun behoeften te voorzien, maar als het gaat om de bredere aspecten van het leven: Geest, Ziel, Mentaliteit - dan hebben kinderen een hogere rang.
Kinderen zijn de uiteindelijke kenners van de Waarheid omdat zij het dichtst bij de Bron zijn. Het leven heeft de ervaring niet om de versheid van het hogere geestelijke dat we kennen van hen te verslaan (nog niet, en hopelijk nooit).
En ja, dat is wat ik wil aanscherpen als ik kinderen zie dansen in de kaarten tijdens een lezing. Het doet me eraan denken dat we allemaal, een super-onderhoudende nauwe band hebben met onze goddelijke bron. En, eenmaal we dit ervaren, dan hebben we allemaal het vermogen om terug te keren naar de plaats van aanvaarding, Wetend - dat dit de plaats waar we werkelijk verbonden zijn met een peilloze energie dat een integraal onderdeel van ons welzijn ondersteund.
Als ik kinderen zie in de Tarot, ben ik geneigd om het onderwerp an te snijden om terug te keren naar een tijd van eenvoud bij mijn cliƫnt. Een tijd waarin lachen luchtbellen waren uit de top van ons gedrag. Een tijd waarin ons geloof buiten kijf is, omdat het kennen van onze goddelijkheid gewoon was. Een tijd waarin onze grootsheid nog het manuscript van waarheid was en we zijn onbevreesd omdat we weten dat dit leven voor ons een gevuld leven betekent. Kinderen zijn getuigenissen dat alles goed is.
----------------------------------------
Hier enkele voorbeelden van de uitleg over de symbolen die er bij een tarot kaart komen kijken. Ik gebruik deze uitleg bij mijn Tarotlessen, en heb dit het het ABC van de Tarot genoemd.