woensdag 9 januari 2008

Ascendant Astrologie

Ascendant Ram

Aries, the Ram.Dit is mijn persoonlijke ascendant " de ram". Wat is nu een ascendant; een ascendant is gelijk aan het eerste huis in uw horoscoop, dat wil zeggen, zo komt u naar buiten, zo zien anderen u, en zo reageert u dikwijls naar het teken dat uw ascendant is. Hoe vind men de ascendant? Daar is uw exacte geboorteuur voor nodig. Op het moment dat u bent geboren stond uw éérste huis in een teken, en dat teken is uw ascendant.

Ram ~De Vechter~ 'Wie niet waagt, wie niet wint'

Ram is een vurig teken, en wanneer je ascendant in Ram valt treedt je het leven direct en vol energie tegemoet. Het is niet makkelijk voor je om af te moeten wachten, het liefst neem je gelijk een besluit, onderneem je actie en zou je de gebeurtenissen graag naar je hand willen zetten. De indruk die je op anderen maakt is levendig, impulsief, energiek, ondernemend en moedig. Iemand die de nodige risico's durft te nemen, maar ook iemand die geneigd kan zijn tot voorbarigheid, gebrek heeft aan inlevingsvermogen en met (te) veel haast. Wanneer andere factoren in je horoscoop een remmende rol spelen kan het lastiger worden om deze behoeften tot uitdrukking te laten komen, wat tot frustraties kan leiden in de vorm van ziekte, onbeheersbare uitbarstingen of de een of andere vorm van zelfdestructief gedrag.

Degenen met Ascendant Ram denken onafhankelijk en willen alles op hun eigen manier doen. Overal willen zij de eerste zijn. Hoe zij zich ook werkelijk voelen, zij proberen actief, energiek en assertief te leven. Soms gaat het meer om een masker dan om de realiteit. Zij wedijveren graag met anderen, zeker als zij met iemand onder vier ogen bezig zijn. Wedijver kan ze in hun leven ver brengen, tenminste als zij ook leren gracieus hun verlies te aanvaarden en samen te werken als dat vereist is. Wegens hun onafhankelijke instelling kan samenwerken soms problemen geven. Als zij zich depressief of ongelukkig voelen, laten zij dat niet blijken. Anderen mogen hen bijzonder graag wegens de positieve energie die zij uitstralen, en ook omdat zij anderen niet mee naar beneden slepen als zij gedeprimeerd zijn. Daar staat tegenover dat het door hun luchthartige benadering van hun gevoelens soms moeilijk zal zijn sympathie te verwerven als zij die juist hard nodig hebben.

Een reactie posten