zondag 26 augustus 2012

Maansknopen interpreteren astrologie


Beginselen over hoe de Maansknopen te Interpreteren
van Hank Friedman  vertaald door janny1. Ze zijn altijd tegenovergestelde. Omdat de knooppunten reizen als een paar, altijd tegenover elkaar, hun thema's vermengen en kunnen niet gemakkelijk worden gescheiden.

Maar:

2. Een knooppunt kan worden aangewezen op de ander. Als een knoop in hetzelfde teken is als een planeet, en de andere knooppunt dat niet is, dan is dat knooppunt en haar thema's benadrukt in de horoscoopgrafiek.

3. De knooppunten, die zijn kameleons, gemakkelijk om de kwaliteiten van planeten over te nemen die van invloed zijn. Deze invloeden zijn onder andere:

A. De ondertekening van het knooppunt is binnen,als ze in het teken van Mercurius of Jupiter staan, of in Weegschaal, of in eigen teken (Waterman voor Rahu en Ram voor Ketu), dan zijn ze positiever uit te voeren. Als ze in de tekens Kreeft, Leeuw of Steenbok staan, kunnen zij meer uitdagend zijn. Als de knooppunten staan op de as Schorpioen  / Stier, is hun invloed zeer overdreven, voor beter of slechter, afhankelijk van wat het planeten aspect is, enz.

B. Planeten conjunct een knooppunt. In de Vedische astrologie, is een scherp onderscheid gemaakt tussen een planeet in hetzelfde teken als een ander punt (genaamd vereniging) en een planeet die aspecten maakt met een ander punt. Als een planeet is in hetzelfde teken is als een knooppunt, dan neemt het knooppunt sterk de kwaliteiten over van de planeet en de gevolgen van de planeet zijn overdreven en / of belemmerd.

C. De planeten in aspect met hen. Als een knoop wordt aangeraakt door Jupiter, Venus of Mercurius, (vooral als de planeet in aspect is sterk), kan het  zeer positieve resultaten geven. Als een knoop is aangeraakt door de Maan, Zon, Saturnus, of Mars, aan de andere kant, zijn storingen waarschijnlijker.

D. De planeet verwijdert van  het knooppunt. Als de dispositor (heerser van het teken) van het knooppunt is in een positieve plaatsing, dan is de knoop is waarschijnlijk meer gunstig. Als de dispositor is aangevochten in een positie (bijv. verbrand), gaat de knoop waarschijnlijk meer naar de schadelijke effecten.

E. De Nakshatra dispositor. In de Vedische astrologie, zijn de Maansknopen of Nakshatras erg belangrijk, en elk wordt geregeerd door een planeet. Als de heer van het huis is in de Rahu hij is op een goede plaats, Rahu beter presteert, en vice versa. Bovendien, aangezien drie van de Nakshatras worden geregeerd door elk van de knooppunten, als een knooppunt wordt geplaatst in zijn eigen huis, wordt het sterker.

4. De knooppunten brengen op onverwachte gebeurtenissen. Aangezien de knooppunten de "eclipsen" zijn, ook symboliseren zij plotselinge en onverwachte gebeurtenissen. Vaak, tijdens de Dasa (planetaire periode) geregeerd door een knooppunt, wordt het leven onvoorspelbaar en variabel, met mogelijke sterke stijgingen en / of vallen.

5. De nodes geven karmische lessen. Beide knooppunten leren ons over loslaten. Rahu geeft ons achterna vervulling alleen om ons te laten zien dat we uiteindelijk meer willen of een onvervuld gevoel. Ketu maakt ons loslaten van dingen gemakkelijker, en  helpt ons daarbij om geestelijke distantie en hogere waarden te ontwikkelen.
Een reactie posten