maandag 1 juni 2009

Twaalfde Huis 12de huis AstrologieTWAALFDE HUIS ASTROLOGIEde Zodiak Master the zodiac.com

vertaald door janny

-----------------------------

Het 12de Huis

---------------
"In alle chaos is er een kosmos, in alle stoornis een geheime orde." Carl Jung


--
"Heb je het geduld om te wachten tot de modder zakt en het water weer klaar is? Kunt u onbewogen blijven tot de juiste actie ontstaat door zichzelf?" Lao-Tzu


---
Zaken van het 12de Huis (Met affiniteit aan Vissen en Neptunus)

----
Ja, ik ben de eerste om toe te geven dat in de traditionele astrologie, het mysterieuze 12de huis, een vrij sombere en zelfs ronduit schandelijk reputatie heeft. Planeten geplaatst in de geboortehoroscoop in dit huis daar dachten ze van dat ze hopeloos verloren waren en in een vage, ondoordringbare mist zaten.
Het 12e huis is van oudsher geassocieerd met verslavingen, geheime vijanden, gevangenissen en andere instellingen waar iets is "weggestopt ".

--------

Dus Saturnus in het 12e huis (bijvoorbeeld) wordt traditioneel geassocieerd met een irrationele angst voor naar de gevangenis te moeten gaan en / of worden geïnstalleerd bij uw plaatselijke Psychische Afdeling (Gekkenhuis).

----

Maar hier is een andere uitleg.

-------
Het 12e huis is ook onze verbinding met wat de bekende Zwitserse psychiater
dr. Carl Jung vertaalde als het "collectieve onbewuste." Als zodanig ... het 12e huis kan ook onze verbinding zijn met dromen, visioenen, fantasie, romantiek, illusies en verlossing.
Er is geen ontkomen aan ...


-----
Verder; volgens archetypische astroloog, dr. Karen Hamaker-Zondag, het 12de huis kan ook waarschijnlijk verwijzen naar gebeurtenissen en emoties die wij ervaren hebben terwijl men nog in de baarmoeder was en / of tijdens het eerste jaar of zo van ons leven.


------
Dit zijn ervaringen die zo vroeg in het leven gebeuren zodat we vrijwel niet in staat zijn te stellen dat we dat ons bewust herinneren dat het gebeurt is. Maar de beelden en emoties in verband met de 12e huis gebeurtenissen blijven toch actief binnen onze psyche en blijven onbewust effect hebben ons in ons dagelijks leven en in onze relaties met andere mensen.


---
Op het eerste gezicht ...


---

de effecten en de resultaten (dwz de bagage), van het 12e huis kan in sommige opzichten vergelijkbaar zijn met de ervaringen van het 4de en 8ste huis. Echter, in het algemeen, ons 12de huis ervaring heeft plaats gevonden en werd gevormd in een tijd die zo vroeg in onze ontwikkeling is die we niet de actieve deelnemers aan de evenementen konden worden.

----
Water Huizen


----
4de Huis -
Niet-gedifferentieerde Onbewuste
8ste Huis -
Persoonlijk Onbewuste

12de Huis - Collectief Onbewuste

-----
12de Huis Familie Aangelegenheden - Het niet geleefde Leven


----

Het 12de huis kan ook waarschijnlijk verbindingen hebben met "gezinsleven kwesties" of "cadeau's" die onze ouders (en misschien zelfs ons ouders' ouders) kregen ... maar ze werden geweigerd of ze waren emotioneel niet in staat om uitdrukking te geven aan en / of de oplossing van deze "gezinsleven kwesties" tijdens hun eigen leven. En nu is het aan het kind(je) om de ervaring mee te maken en de oplossing te vinden van deze energiebronnen voor de ouders.

-------
"Niets heeft een sterkere psychologische invloed op hun omgeving en vooral op dat van hun kinderen dan het ongeleefde leven van de ouder." Jung - de ontwikkeling van Persoonlijkheid.


---
Astrologisch, planeten in het 4de, 8ste en 12de suggereren energieën, patronen en kwaliteiten die worden overgenomen, maar die moeten gebeuren voor het individuele bewustzijn om hun meest positieve dimensies vrij te laten. Met rust gelaten, kunnen ze vrijkomen met meer destructieve afmetingen, en het individu aanzetten tot dwangmatig gedrag dat leidt naar resultaten die het gevoel geven "voorbestemd" te zijn.


-------
Liz Greene - van "Het Orakel en de Family Vloek"
Slurp het allemaal op...


-------
Als zeer jonge kinderen, waren we letterlijk "psychische sponzen" actief met het opslurpen van de beelden, emoties en gebeurtenissen in onze omgeving. Dus ... de irrationele gevoelens en angsten van het 12de huis, daar zitten we mee als volwassenen en zijn vaak nogal vaag, onduidelijk en regelrecht "mistig." We zijn nooit in staat om onze vinger op en / of de exacte bron van deze irrationele gevoelens en angsten te leggen.


En als gevolg daarvan onze 12de huis gevoelens en angsten kan ons verlaten met de ongemakkelijke en het misselijke gevoel van ergens "slachtoffer" van zijn en "geschonden" door het leven, zonder gewoon ooit te weten waarom precies.

-----
Kijk eens naar de 12de huis kwesties die actief blijven in uw leven.
Kijk eerst naar alle planeten gevestigd in het 12e huis.


Kijk ook voor de planetaire heerser van het 12de huis en alle planeten die een aspect maken met de planetaire heerser. Bijvoorbeeld, als in je geboortehoroscoop de Maan in het 12de huis staat - zoek dan naar ervaringen en behoeften rond het thema van emotionele veiligheid, de noodzaak van opvoeden, en mogelijk verlammende, irrationele angst om verlaten te worden.

----
Om dit in duidelijke bewoordingen te zeggen- als uw geboorte Maan in het 12de huis is, dan is er een grote kans dat uw geboorte moeder (Maan) enkele zeer emotionele en/of moeilijke tijden mee maakt net voor of na je geboorte ... of. .. steeds een klein beetje mistig, ook weer ... ligt er een soort van verborgen offer rond het archetypische beeld van "de moeder."
En als moeder door enkele moeilijke tijden ging - probeer niet om jezelf te bedonderen ...
want uiteindelijk zal het te maken hebben met je eigen leven en je eigen angsten ...


---------
Teken op de Cusp.


---------

Als, bijvoorbeeld, Stier gelegen is op de cusp van het 12de huis van de geboortehoroscoop, dan kijken we om te zien waar Venus (de heerser van Stier) in de horoscoop staat en naar al die andere planeten die met Venus een aspectmaken. (Cusp is slechts een verzonnen woord voor het prille begin van een huis.)

-------
Enige hoop?


------

Oke, ik denk dat je, je afvraagt op dit punt, heeft het 12de huis een verlossende waarde op alles?
Absoluut, ja!


Het meest zekere, het 12de huis heeft veel buitengewoone kostbare geschenken te geven aan een individu. Het 12de huis is alles over verlossing!

Ik ben een sterke voorstander van de vele verborgen schatten die in de verschillende levenservaringen zijn van het 12de huis!
Maar wees gewaarschuwd dat de rijkdom van het 12de huis een "verrijking" kan zijn die de gemiddelde persoon in onze "moderne wetenschappelijke wereld" niet exact enthousiast of (wat dat betreft) comfortabel zijn.....


Het 12de huis is onze potentiele "verbinding" met de grote "collectieve onbewuste".
Als zodanig ...


het 12de huis is het huis van verbeeldingskracht, fantasie, mystiek, romantiek, en illusie ... het 12de huis is een huis van spiritualiteit, maar het is een introverte, mystieke, spiritualiteit, en geloof me dat is heel wat anders dan de meer extraverte, Jupiteriaanse, 9de huis religieusiteit dat zo populair is in de hedendaagse samenleving.
-------
Karen Hamaker-Zondag over het 12de huis: "Inspelen op het ritme van het leven, en het leven tegenkomen met een open en met een open geest, met een bereidheid tot bevruchting door het moment en vreugde en verdriet te beleven volledig en zonder een gevoel van schuld, is een yin kwaliteit die verloren is gegaan in onze cultuur.
Een andere houding tegenover het leven is nodig, een houding van openheid voor de dingen zoals ze zijn, en de aanvaarding van het leven zoals het komt.


Met andere woorden, wat nodig is, is een overgave aan het leven, zonder te worden beheerst door de impuls om het leven in al zijn facetten.

We moeten leren hoe te stromen met de stroom mee, terwijl we er volledig bewust van zijn. Eeuwenlang, is deze houding gelegd op grond van een verbod in onze westerse cultuur.
Als het 12de huis iets symboliseert, dan is dit het proces, deze complete receptiviteit en de bereidheid om datgene wat er in je weg komt ... te integreren ...


en te gebruiken als de kiem van een nieuw creatie proces, of deze nu vorm krijgt in muziek, kunst, wetenschap of in uw dagelijks leven.

Dit betekent, wijsheid en innerlijke rijkdom kunnen ons deel zijn, en als we hulp nodig hebben - deuren kunnen onverwachts worden geopend voor ons.

Diep vanbinnen, ondanks pijn en verdriet, het leven is waard om te leven.

---------
Vertrouwen

------

Wie probeert er wie te bedonderen ?
------
Voor de gemiddelde persoon, vertrouwen en geloof in "het natuurlijke proces en ontplooiing van het leven" kan soms ongelooflijk moeilijk zijn.
Het 12de huis vraagt van ons de onmogelijke taak van het aanvaarden van de tijden van verdriet als een gelijkwaardige partner in het creatie proces. Het 12de huis vraagt ons om op te geven, ons gevoel van nodig hebben, de volledige controle over onze levensreis, en het lot.
Indien, tijdens momenten van crisis, kunnen we nog steeds "stil" zijn...


om onszelf toe te staan om met de stroom van het natuurlijke proces en het verloop van de gebeurtenissen in het leven (terwijl we nog volledig op de hoogte zijn) en - vervolgens, zoals Dr Hamaker-Zondag het treffend opmerkte, dat heel vaak de vragen die we nodig hebben beantwoord worden en moeten we de deuren openen en dan, op hun beurt zal het wonderbaarlijk en onverwachts worden gebracht zonder ' bewuste ' inspanning van onze kant.
Sprekend als iemand die onderzocht heeft en de lessen blijft leren van het 12de huis, Vissen en Neptunus - is; blijf "stil" en de aanvaard de momenten van verdriet als een gelijkwaardige partner met momenten van vreugde, is zo veel gemakkelijker gezegd dan gedaan.


------
Citeer opnieuw uit Dr Hamaker-Zondag:
"Om het aan te durven om de dingen te nemen zoals ze komen, vinden we dat in weerwil van hun onvoorspelbaarheid, maar wenden ze zich vaak te goede voor ons. Als we ons bemoeien en proberen om de dingen te controleren, lijkt het omgekeerde vaak te gebeuren! Het is onthutsend dat de bewuste geest de loop van de gebeurtenissen niet kan voorzien. Maar het onbewuste vindt manieren om dingen die bij ons horen, die een helende werking hebben en kan zelfs ons sociaal leven supporteren. "

---
Verbeelding

---
Er is een beroemd citaat (normaal gezien op bumperstickers) van het Zon Teken Vissen, Albert Einstein: "Verbeelding is belangrijker dan kennis." Echter, wat werkelijk fascinerend is, is dat het volledige citaat zegt: "Kennis is beperkt. Verbeelding gaat de wereld rond. "
Bericht, één van Einstein's methoden van "het in contact komen" met zijn enorme innerlijke bron van creativiteit was de inbeelding - in zijn ogen - van de nummers waarmee hij werkte. Hij, liet dan de nummers "vrij dansen" in zijn verbeelding. (Ik weet niet wat u ervan denkt, maar ik doe het behoorlijk goed met het beheren van een wankele twee stap als ik om moet gaan met nummers in mijn hoofd.)

------------
Prof. Einstein's ervaring valt veel in lijn met het antwoord van de natuurkundige, Prof CF Weizsacker, of the Max Planck Institute in Gottengen -

wanneer de vraag is: "Zijn er dromen of afbeeldingen, ideeën of herinneringen, die een rol spelen in het creatieve proces?" (Uit Het Twaalfde Huis van Karen Hamaker-Zondag)
"Als ik weet dat ik moet werken op een bepaald probleem in een bepaald gebied, dan besef ik dat er veel is van het bewuste werk en dat concentratie vereist is; zo vaak te veel van mijn eigen kracht. Mijn eigen inspanningen bereiken nooit een doorbraak, maar slechts een bepaalde hoeveelheid graafwerk langs conventionele lijnen. Door zich hard te concentreren,brand ik langzaam zelf uit, zoals een kleine brand.
Maar als ik het aan leer om goed te ontspannen (voor een paar minuten of, indien nodig, voor een aantal dagen of maanden), vind ik dat in bepaalde omstandigheden op een onverwacht moment, zoals in die ochtend toen ik wakker werd, kreeg ik een inspiratie die min of meer een antwoord was op de problemen in kwestie. Naderhand heb ik mij nogmaals geconcentreerd, dit keer op de interpretatie van de inspiratie voor het begrijpen ... Af en toe een inspiratie van dit soort formuleert zich of kondigt zich in een droom aan.

Nu en dan neemt het ook soms de vorm van beelden aan, maar niet hoofdzakelijk. "
--------
Opgesomt...

---------
In de Spoedcursus, terwijl de discussie over de "elementen" en de "wijze van reactie," gaande was, illustreerde ik het voorbeeld van wat er kan gebeuren als je "een gevoel gooide" op een Vissen persoon. Het "veranderlijke gevoel," reactie van de Vissen was het absorberen en synthetiseren van het gevoel, en dan opnieuw het gevoel in hun eigen creatie te intergreren en maakte het een deel van zichzelf. Dit in een notendop, is zowel de zegen als de vloek van het 12de huis (Vissen en Neptunus).
-------
"Alle de werken van de mens hebben hun oorsprong in creatieve fantasie. Welk recht hebben we dan geringschattende te doen over verbeelding." Carl Jung Carl Jung

---------
"Volg je geluk en het universum zal deuren openen voor u, daar waar er eerst slechts muren waren" -- Joseph Campbell Joseph Campbell
Een reactie posten