donderdag 22 oktober 2009

De Vierkanten in de Medische Astrologie
ga nooit zelf voor dokter spelen, dit zijn astrologische verbindingen!!!!!!
De Vierkanten in de Medische Astrologie
---------------------------------------------


vertaald door janny

-------------------------------------------------------------------------------
Deze voorafgaande informatie is slechts een leidraad en als men eenmaal een duikt neemt in de medische astrologie zal men zien dat er veel meer informatie kan worden opgedaan met de geboortehoroscoop door het bestuderen van de Tekens in relatie tot de Vierkanten.
Dat komt omdat problemen of een aandoening in een teken van een kwadratuur (met een vierkant) zich kan manifesteren op een van de tekenen van die bepaalde kwadratuur. Zoals is uiteengezet in het hoofdstuk de invoering van de quadruplicities, kunnen de tekens worden onderverdeeld in ofwel kardinale, vaste of veranderlijke tekens. In de medische astrologie is het nuttig om te bepalen welke eventuele vierkanten actief zijn in de horoscoop en vanaf dat moment kan men bepalen welke soorten ziekten daar gevoelig voor zijn. De vierkanten worden ook wel aangeduid als de kruisen zodat we kardinale, vaste en veranderlijke soorten van ziekten of planeten in het kardinaal kruis, het vast kruis of het veranderlijke kruis kunnen hebben.

-----------------------------------------------------------

De Kardinale tekens zijn Ram, Weegschaal, Kreeft en Steenbok - die op hun beurt betrekking hebben op kardinaal soort ziektes. Kardinaal soorten ziekten zijn een beschrijving van de locatie en attributen van de kardinale tekens. Wat dit betekent is dat ze verwijzen naar ziekten die invloed hebben op bijvoorbeeld, het hoofd, de borsten, maag, nieren, huid en botten. Kardinaal soort ziektes kunnen van nature acuut zijn.
------------------------------------------------

De Vaste tekens zijn Stier, Schorpioen, Leeuw en Waterman - die op hun beurt betrekking hebben op vaste soort ziektes. Vaste teken ziekten zijn ziektes die beschrijven, de locatie en de eigenschappen van de vaste tekens. Zij verwijzen naar ziekten die verband houden met de keel, de schildklier, de eliminatieve en voortplantingsorganen, t'kan het hart, de onderrug, en de circulatie zijn van het lichaam. Vaste tekens verwijzen naar een chronische ziekte die heel lang kan duren.
----------------------------------------------------

De Veranderlijk tekens zijn Tweelingen, Boogschutter, Maagd en Vissen die op hun beurt betrekking hebben op de veranderlijke soort ziektes. Veranderlijke teken ziekten beschrijven de locatie en eigenschappen van de veranderlijke tekens. Zij verwijzen naar ziekten die verband houden met de armen, schouders en longen, de lever, de heupen, alvleesklier, dunne darm, immuunsysteem en voeten. Veranderlijke soort ziektes hebben soms een mentale oorsprong, en zijn meestal van nature acuut. Veranderlijke soorten van ziekten kunnen ook verwijzen naar terugkerende ziekten.Het is noodzakelijk dat kruis dat actief is in de horoscoop te bekijken om te zien en te bepalen waar de nadruk ligt. Men kan eenvoudig bepalen welke kwadratuur ontvangt de meeste punten en men kan onderzoeken of een aspect aan de cuspen van de horoscoop valt. Als een cusp van een horoscoop een hard aspect krijgt van beide Mars, en Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. dan wordt dit beschouwd als een verstoring in deze kwadratuur en ook een verstoring van de heerser van het teken op de cusp. Bijvoorbeeld, als Stier een cusp heeft op het ontvangen van een hard of moeilijk aspect van Saturnus, dan zou men geneigd zijn om de ziekte in het vaste kruis te interpreteren. Dat is omdat Stier een lid is van het vaste kruis. Het zou ook betekenen dat de heerser van Stier, Venus, ook wordt verstoord. Men kan ook veel leren over de gezondheid van een persoon door het onderzoeken van de sterkte of het ontbreken van de kracht van de elementen in de horoscoop. De vier elementen gebruikt in de medische astrologie zijn vuur, aarde lucht en water. Elk element heeft betrekking op specifieke acties of lichamelijke kenmerken en een nadruk op een element of een tekort in een ander element kan wijzen op een zwakte in het lichaam.

-----------------------------------------

Vuur is warm en zuivert. Vuur produceert koortsen in het lichaam die kunnen helpen met het verwijderen of het verbranden toxines, van het lichaam en helpen met het vernietigen van virussen en bacteriën. Deze regels zijn ook van nut in het spijsverteringsstelsel. Daarom is een persoon die laag staat in het vuur element problemen kan hebben met het verbranden toxines of het zichzelf bevrijden van infecties of de persoon kan een zwakke spijsvertering hebben, waardoor het metaboliseringssysteem geen of voldoende vitaminen en mineralen bezit. Gelukkig, zodra een persoon zich bewust is van een tekort of overmaat van een bepaald onderdeel zijn er stappen die de persoon kan nemen om meer balans in het lichaam te creëren. Met een gebrek aan vuur, kan de persoon zich meer lichamelijk inspannen om te helpen lichaamswarmte op te bouwen. Ze kunnen voedingsstoffen nemen voor het stimuleren van de spijsvertering. Als het overeen komt met de rest van de horoscoop dan kunnen zij worden geholpen door vurige stoffen zoals zwarte peper en gember.
Onnodig te zeggen dat een persoon een voedingsdeskundige moet raadplegen om zeker te zijn van het eten van de juiste voedingsmiddelen. Het helpt ook om vuur kleuren te dragen als men een tekort heeft aan dat element.Een persoon met te veel vuur in de horoscoop kan een neiging tot burn out hebben en moet de fysieke energie sparen door te leren hoe hij zich tempo / en matiging aan te leren. Een persoon met een overmaat van vuur kan gemakkelijk uitdrogen en moeten hun vochtinname verhogen.
--------------------------------------------------------

Het aarde element verwijst naar de systemen in het lichaam die zorgen voor stabiliteit en ondersteuning. Iemand die zwak is in het aarde-element kan de behoeften negeren van het fysieke lichaam. Ze hebben de neiging om iets 'spacey' te worden en moeten aarden. Als het overeen komt met de rest van de horoscoop, kunnen ze worden geholpen door het eten van meer aardse of zwaar voedsel, en moeten een regelmatig schema hebben van eten en ontspannen, en het dragen van de aarde kleuren. Meer in contact zijn met de natuur en de tijd doorbrengen buiten helpt ook.Een persoon met een overmaat aan aarde kan veel te geobsedeerd zijn over het lichaam of beschrijft een persoon die matiging moet leren. Er is een obsessieve of dwangmatigheid met het lichaam. Er kunnen bepaalde tendensen zijn aan het lichaam van de toxiciteit van giftige metalen in het milieu. Zij kunnen worden geholpen door het eten van lichtere voedingsmiddelen en meer inspanning.

--------------------------------------------------------------
Het lucht element de regeert de processen van oxidatie in het lichaam en het zenuwstelsel. Een persoon die zwak is in het lucht element kan een zwak zenuwstelsel hebben en kan worden geholpen door frisse circulerende lucht en ademhalingsoefeningen. De kleuren van lucht dragen zoals hemel blauw en koraal kan helpen om het lucht-element te versterken. Overtollig lucht kan : gas geven in de darmen, krampen, rusteloosheid en nervositeit. Dit type behoeft een rustige periode van herstel of meditatie om het zenuwstelsel weer op te laden en het type moet ook veranderen van landschap.
----------------------------------------------------------

Water is de beschermend en verzorgend. Met een gebrek aan water in het lichaam kan dat leiden tot een gebrek aan vocht en teveel toxiciteit. Er is een noodzaak voor periodieke reiniging, diëten of matig vasten en men moet veel water of vloeistoffen drinken. Woont u in de buurt van water dan verhoogt het water element. Sappig voedsel eten en knabbelen op droge voedingsmiddelen zoals crackers en droge granen kan ook helpen. Tot overmaat: water kan een heel emotioneel persoon aangeven of de beschrijving van een super-gevoelig persoon die alle negatieve gevoelens van anderen absorbeert. Ze moeten leren hoe je emoties kanaliseert in een positieve manier. Overtollig water kan ook aangeven dat er te veel vocht in het lichaam is met het resultaat de vorming van slijm of er is een neiging om vol te lopen met water. Het kan worden gecompenseerd door gedroogde voedingsmiddelen te eten zoals gedroogde vruchten , maïsmeel producten en granen.
Een reactie posten