donderdag 8 oktober 2009

JUNO Astrologie

JUNO

http://www.bobmarksastrologer.com/
vertaalt door janny
-------------------------------
Juno in de horoscoop geeft een goede indicatie van de aard van het huwelijk en de partner die we nodig hebben en zullen krijgen. Niet de partner die we denken dat we willen (die worden geregeerd door Venus en Mars), maar degene die wij nodig hebben en waar we eigenlijk mee optrekken. Laten we de dingen recht zetten hier voordat we ingaan op de details over Juno in uw horoscoop.
------------------------------
Venus en Mars laten zien wat wij beschouwen als onze ideale man of vrouw. Het 5de huis beschrijft het soort mensen waar we de neiging mee hebben om romantisch mee te doen. Het 7de huis vertelt ons over het soort persoon dat onze eerste huwelijks partner zal worden (en het 9de huis beschrijft onze 2de huwelijks partner, indien van toepassing). Juno werkt op een meer fundamenteel niveau.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Juno in de tekens:
---------------------
Juno in Ram: De partner zal veelal vurig, agressief, assertief en actief zijn. Gras groeit niet onder hun voeten.
-----
Juno in Stier: Solide, stabiel, en natuurlijk koppig omschrijft deze partner.
-----
Juno in Tweelingen: U moet nooit trouwen met een stil type. Praten, praten, praten en nog veel meer in een partner is wat je nodig hebt. Het helpt ook als ze zijn veelzijdig en slim.
-----
Juno in Kreeft: Je hebt een gevoelige, verzorgende partner. Toch voorzichtig zijn. Als Juno te veel stressvolle aspecten aan het maken is, moet je dat koesteren, en ze zullen jammeren en klagen.
-----
Juno in Leeuw: Nee, je partner hoeft niet in de showbusiness te zijn, maar ze zullen vaak opzichtige kwaliteiten hebben, creatief zijn, of worden heel speels. Aan de andere kant kunnen ze arrogant worden, bazig kinderlijk, of onvolwassen, vooral als Juno enkele aspecten maakt die dat benadrukken. In ieder geval, het geeft een idee van het aantrekken van een verlegen, teruggetrokken type.
-----
Juno in Maagd: Je hebt een partner die efficiënt is, hard werkt, en zorgt voor uw gezondheid. Oke, dus ze kan een beetje kritisch zijn soms (of ten alle tijden), vooral als uw Juno stress aspecten heeft (het vierkant, oppositie, en sommige conjunctie's).
-----
Juno in Weegschaal: Je hebt een partner die charmant is, sociaal, en heeft een goed artistiek gevoel.
-----
Juno in Schorpioen: De noodzaak hier is een partner die intens is, sterk, en een beetje geheimzinnig. Ze moeten zeker goed in bed zijn.
-----
Juno in Boogschutter: De partner zal de neiging hebben om uit een heel andere achtergrond te komen en kan zelfs een buitenlander zijn. Zelfs indien de partner niet een Boogschutter is, kunnen zij Boogschutter eigenschappen hebben. Zij kunnen worden betrokken in het hoger onderwijs of nemen vaak lange reizen, en ze kunnen veel praten en luisteren maar weinig (of helemaal niet).
-----
Juno in Steenbok: Uw behoefte is een praktische partner, die een goede organisator is en die u kan helpen in het bedrijfsleven. Verwacht niet dat ze te veel emotie tonen.
-----
Juno in Waterman: Je hebt een partner die - goed - anders is. Zij kunnen een genie zijn, excentriek, of gewoon gek (of misschien al het bovenstaande). Het kan het partnerschap zijn dat anders is. Waterman is een teken dat fanatiek is over de onafhankelijkheid en met genoeg ruimte. Een lat-relatie/huwelijk waar de twee mensen een groot deel van de tijd uit elkaar zijn is een goede situatie voor de Juno in Waterman individu.
-----
Juno in Vissen: Hier kan men tevreden zijn met een denkbeeldige partner! Als ze toevallig getrouwd zijn (of leven met) een echte persoon, dan kunnen ze verbeelding gebruiken om de tekortkomingen van de partner op te heffen en deugden toe te voegen naar smaak. Wees voorzichtig om niet iemand te trouwen omdat je medelijden met hen hebt of omdat je hen wil "redden" .
------------------------------------------------------------
Juno in de Huizen:
---------------------
Juno in het 1e Huis: Het 1ste huis ben jij, en hoe je de wereld aanpakt. Juno hier geplaatst kan maken dat een partner het middelpunt van je leven is. Juno in het eerste huis kan ook u een sfeer van onschuld geven, zoiets als een pasgeboren kind. Dit is vooral waar Juno binnen 10 graden is van de Ascendant en in hetzelfde teken.
-----------
Juno in de 2e Huis: Dit is het huis van geld, bezittingen, en je gevoel van eigenwaarde. Het huwelijk zal waarschijnlijk het instellen zijn van een toename van het gevoel van eigenwaarde. Ze kunnen ook proberen om te trouwen om hun gevoel van eigenwaarde te verbeteren, maar natuurlijk werkt dat zelden. In dit geval, nemen ze meestal niet de beste partner. Zij zullen de neiging hebben om zelfs een verblijf in een slecht huwelijk te doorstaan, omdat echtscheiding voor hen verwoestend kan worden. Zij kunnen ook trouwen voor geld of hun huwelijkspartner als hun bezit beschouwen. Aan de andere kant kunnen ze letterlijk getrouwd zijn met hun bezittingen, en besteden de meeste tijd aan het vergaren van meer en meer.
-----------
Juno in de 3e Huis: Communicatie is bijzonder belangrijk hier, en het huwelijk of partnerschap zal de neiging om de communicatie-mogelijkheden van iedereen met deze positie verbeteren, vooral als er een harmonieuze aspecten naar Juno zijn (sextiel en driehoek). Stressvolle aspecten aan de andere kant (vierkant en oppositie) zouden erop kunnen wijzen dat het huwelijk aan communicatie vermogen kan verminderen.
----------------------
Juno in de 4e Huis: Deze persoon kan getrouwd zijn met hun thuis. Juno in het 4de huis kan ook duiden op de behoefte aan een partner die gevestigd is aan de huiselijke omgeving. Een andere mogelijkheid is dat u meer een huiselijk type wordt na het huwelijk.
--------------
Juno in het 5e huis: Het huwelijk krijgt de neiging om creativiteit te verbeteren met deze plaatsing. De partner zou ook een creatieve persoon kunnen zijn, of goed met kinderen, en sport, spelletjes en hobby's. Als bedroefd zijn, kijk dan uit. Zij kunnen fungeren als een kind en willen de hele tijd spelen in plaats van werken.
------------------
Juno in het 6e Huis: Deze persoon kan getrouwd zijn met het werk. Ze hebben meer kans om een mede-werker te trouwen! Vaker echter, blijkt dat Juno in het 6e huis een behoefte heeft aan een partner die mee kan werken. Als er stress aspecten zijn (het vierkant of oppositie, of de conjunctie) dan zal het partnerschap en het werken niet goed samen gaan. In dat geval, zal je proberen om de partner te veranderen in een knecht, of ze zullen proberen om hetzelfde te doen met jou. Streef naar sommige gelijkheid hier als u het partnerschap niet wil verbreken .
--------------
Juno in het 7e Huis: Dit verhoogt alleen maar de noodzaak voor een huwelijk of een partnerschap. Die dingen zullen de hoeksteen van uw leven zijn.
-----------------
Juno in het 8e Huis: U hebt een Sex Machine nodig voor partner. Sinds de 8ste huisregels de bezittingen van de partner zijn, nou, kunnen ze jou ook beschouwen als een bezit (vooral als er stress aspecten zijn). Huwelijk en partnerschap kan u ook helpen bij de wederopbouw of het transformeren vanjezelf (of je wilt of niet).
---------------
Juno in het 9e Huis: Je hebt een partner met wie u kunt reizen (lange reizen, geen korte transporten) en 'filosoferen'. De partner zal de neiging hebben om iemand te zijn die geboren is op een grote afstand van je (zelfs een buitenlander) of van een totaal andere achtergrond.
----------------
Juno in het 10e Huis: Deze plaatsing van Juno kan aangeven; een huwelijk met de carrière. Meer waarschijnlijk, zal het aantonen dat het de partner is die u zal helpen in je carrière en je sociale status. Als er stressvolle aspecten zijn naar Juno, kan de partner "helpen" of u dat wilt of niet. Of je vind je partner niet leuk, maar je voelt aan dat je niet een echtscheiding kan krijgen, omdat je carrière of sociale status eronder zal lijden.
--------------
Juno in de 11e Huis: Huwelijk met sociale activiteiten is een mogelijkheid hier. Je zou kunnen trouwen met een vriend, of vrienden worden met de partner na het huwelijk. De partner kan de ene betrokken zijn bij organisaties of sociale oorzaken, of je kunt zelf meedoen met die dingen na het huwelijk.
------------
Juno in de 12e Huis: Kijk uit voor deze stand. Er is een verhoogde kans dat de eerste huwelijkspartner (of bedrijf) u inpakt, of zelfs een vijand is. Meer waarschijnlijk komt het van u omdat u zich aangetrokken voelt tot de verkeerde persoon. Dit zal vooral het geval zijn als er stressvolle aspecten zijn naar Juno of de heerser van het 7e huis. Het kan ook zo uitwerken dat de partner echt een aardig persoon is, maar is beperkt op een bepaalde manier en dan moet je constant hulp geven.
---------
Juno aspecten:
------------
Juno in aspect met een planeet kan betekenen dat u de neiging hebt om een partner aan te trekken die de eigenschappen van de planeet heeft. Bijvoorbeeld, Juno in aspect met Mars kun je een Ram type aantrekken.
-----------------------------
Juno aspect met de Zon: Er zal een tendens zijn om opzichtige, dramatische, trekkende op Leeuw soorten partners aan te trekken. Omgekeerd kan deze persoon zelf meer opzichtig en dramatisch worden na het huwelijk. Bij harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) kan op een vergelijkbare manier naar Venus worden gekeken. Zij verhogen de charme en de sociale vaardigheden tot op zekere hoogte. Maar Juno gaat verder. Het kan een air geven van onschuld. Wij willen mensen met Venus in samenhang met de Zon, omdat ze charmant zijn. Degenen met Juno in harmonieus aspect met de Zon zijn leuk omdat ze "schattig" zijn. De stressvolle aspecten, echter, zijn indicatoren van ego conflicten met partners. Vaak zijn er grote problemen met het verkrijgen en vasthouden van een partner. In veel gevallen is er geen wens om een partner te hebben. Demetra George in haar uitstekende boek Asteroid Goddesses vroeg de beroemde Gloria Steinhem eens "Waarom zou je ooit trouwen?" Steinhem (die de Zon in Ram heeft vierkant Juno in Steenbok) antwoordde: "Ik voel me niet goed in gevangenschap."
-----------------
Juno aspecten met de Maan: De attractie zal zijn om emotionele en verzorgende partners te vinden, alsook de huiselijke typen. In ieder geval zullen ze de neiging hebben om te voeden met de harmonieuze aspecten conjunctie, sextiel en driehoek. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kan duiden op een botsing tussen je emotionele- en je partnerschap behoeften. Je kunt een hebben partner die over-emotioneel is of te veel jankt. Omgekeerd kan de partner die eigenschappen in je naar boven brengen.
----------------------
Juno aspecten Mercurius: Nou, uw partner zal niet stil zijn. Vergeet het stille type. Iedereen die trouwt moet met u communiceren, communiceren, en communiceren. De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) geven een goede communicatie tussen jullie twee. Het zou ook kunnen aantonen dat uw vermogen om te communiceren verbetert met een partnerschap. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kunnen duiden op problemen in de communicatie met partners. Een van jullie kan proberen om de ander te verstikken omdat jullie tegelijkertijd zoveel willen praten.
---------------------
Juno aspecten Venus: De attractie zal zijn om een charmante partner te zoeken met een goed artistiek vermogen en smaak. Tenminste, dit zal de neiging hebben om waar te zijn voor de harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek). De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kan een lui, vadsig en indolente partner aantrekken. Partnerschap kan ook deze eigenschappen in je naar boven brengen. Met stressvolle aspecten zal er de neiging zijn van een botsing tussen uw partnerschapsbehoeften (Juno) en uw vermogen om liefde te uiten en genegenheid (Venus). Als gevolg daarvan, vind je het moeilijk om je liefde te betuigen aan uw partner (of vice-versa) en trachten om dit elders te doen.
----------------------
Juno aspecten Mars: Huwelijk en partnerschap zal je bewegen tot actie. In feite kan je een partner tegenkomen die actief is op alle gebied. De partners die je aantrekken, moeten de neiging hebben om actief, assertief en zelfs agressief te zijn. Omgekeerd, een partner kan deze eigenschappen in je naar voren brengen. De stressvolle aspecten (conjunctie, vierkant en oppositie) zijn indicatoren van de argumenten met partners. Een van jullie kan proberen de andere te domineren.
-------------------
Juno Jupiter aspecten: De partner zal vaak een expansieve optimist zijn, en "joviaal" zijn (joviaal komt van Jupiter,). Huwelijk en partnerschappen hebben dan ook een expansief effect op je. Ja, dat kan er voor zorgen dat u meer optimistischer wordt. Kijk uit dat het je niet dik maakt ook. Tenminste dit zal het geval zijn voor de harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek). De stressvolle aspecten (vierkant, en oppositie) Kunnen een te optimistische partner aantrekken die altijd verwachten dat hun "gelukkige doorbraak" rechts om de hoek is. Er kan ook een botsing zijn over godsdienstige of levensbeschouwelijke verschillen. De over-expansiviteit zou ook kunnen gelden voor extra-huwelijkse zaken. Als u een aspect benadrukt hebt tussen Juno en Jupiter, zou u of uw partner kunnen denken dat het "te hebben, houden en liefde" deel van het huwelijksgelofte, betekent dat het iedereen is met wie je fantaseert op dit moment.
------------------------
Juno aspecten Saturnus: De partners zullen vaak ouder (in de geest indien niet in de werkelijke jaren) zijn. Met de harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek) worden partners waarschijnlijk solide, praktisch en betrouwbaar, maar, tenzij er andere indicatoren zijn, verwacht niet dat zij het leven een feest vinden. Omgekeerd kan zo'n partnerschap de solide, praktische en betrouwbare kant van jou naar boven brengen. Bij stressvolle aspecten (conjunctie, vierkant en oppositie) kan het huwelijk worden uitgesteld of zelfs ontkend. Als je deze stand hebt, probeer dan niet te trouwen voordat u uw eerste Saturnus terugkomst (die optreedt rond de leeftijd van negenentwintig jaar) hebt gehad. Stressvolle aspecten tussen Juno en Saturnus kunnen een soortgelijke werking hebben zoals Saturnus geplaatst in het 7e huis. Een vroeg huwelijk (vóór de Saturnus terugkeer) zal langzaam vervallen totdat er geen genegenheid meer is en het huwelijk in stort. Juno / Saturnus stress aspecten kunnen ook aangeven dat iemand een slecht huwelijk voor "praktische" redenen aangaat, zoals veiligheid. Zij zullen ook geneigd zijn om te blijven in een slecht huwelijk om hun sociaal imago, of omdat "een half brood beter is dan geen brood". Net alsof er iets is "praktisch" is over het hebben van een slecht huwelijk! Deze mensen moeten leren om hun verliezen te beperken en een nieuwe start te maken.
----------------------
Juno aspecten Uranus: Als u deze combinatie in uw horoscoop (met name de stressvolle aspecten, de conjunctie, vierkant of oppositie) dan heb ik een vraag voor je. Laten we zeggen dat je in een kamer loopt waar er twintig mensen zijn, en negentien van hen zijn gezond en normaal, maar de twintigste persoon, hetzij ontsnapt uit een gekkenhuis of net terug van een UFO, wie denk je dan wie degene is die je zou kunnen trouwen ? (Hint: het zijn niet de eerste negentien). Uranus is altijd anders te zijn. Wanneer Juno aspecten van Uranus maakt, de partner of het partnerschap is om anders te zijn. Met de harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek), krijg je niet zo veel problemen. De partner zal de neiging hebben om onafhankelijk te zijn, of zeer licht, of een beetje vreemd. Het partnerschap zelf zal waarschijnlijk meer "open" zijn, met elke partner die hun eigen ding doen en hun eigen weg gaan. Uranus is fanatiek over het hebben van voldoende eigen ruimte. De stressvolle aspecten kunnen leiden tot meerdere huwelijken. Elizabeth Taylor heeft Juno in Kreeft vierkant Uranus in Ram (Uranus is ook in een nauwe samenwerking met Venus). Jaren geleden gaf Julian Armistead een lezing over haar horoscoop. Hij had een aantal van de krantenknipsels die haar geciteerd hadden op het moment van haar huwelijk. Haar eerste huwelijk met Nick Hilton: 'Ik heb nooit geweten dat het mogelijk was om zo verliefd te zijn. Dit zal eeuwig duren. " Haar tweede huwelijk een paar jaar later met Michael Wilding: "Deze keer is het "the real thing". Dit zal eeuwig duren." Haar vijfde huwelijk met - en wie kan bijhouden? "Deze keer meen ik het. "Dit is het echte ding" Juno in Kreeft wil altijd dat het laatste "Voorgoed" is en Uranus doet altijd denken dat het "het echte ding is". Als u een Juno / Uranus aspect benadrukt hebt, zou ik noet overhaast in het huwelijk treden. En vergeet het over het hebben van een partnerschap dat conventioneel is. Het zou vervelen tot tranen toe - en een echtscheiding zou volgen. Zorg ervoor dat u en uw partner (elk) genoeg 'ruimte' heeft. Het helpt als één van u veel reist (Uranus aspecten zijn perfect zijn voor lat-relatie/huwelijken). Afwezigheid van deze combinatie maakt echter dat het hart teder groeit.
------------------------------
Juno aspecten Neptunus: Als u een stressvol aspect hebt (conjunctie, vierkant of oppositie) tussen Juno en Neptunus, alsjeblieft, alsjeblieft trouw niet met iemand omdat je medelijden met hen hebt of omdat je ze wilt "redden". Onthoud dit magische getal. Als je dat doet, zal je nooit meer het probleem hebben van het stappen in een huwelijk om de verkeerde redenen. Gelieve te onthouden. Het is 101. Draai dit en dan hebben ze een weg gevonden zodat ze kunnen worden geholpen door een professional. Dan ga zelf in therapie om van uw masochisme te genezen. Aan de positieve kant met name met de harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek) de partner zal vaak gevoelig zijn, empathisch, en vindingrijk. Huwelijk en partnerschap kunnen ook dezelfde eigenschappen in je omhoog halen. In alle gevallen zal er een neiging zijn tot meer dan het idealiseren van de partner, en te zien wat we willen zien over hen.
-----------------------------
Juno aspecten Pluto: Partners zullen vaak intens en geheimzinnig zijn. Sex kan vulkanisch worden. Pluto is de planeet van extremen, dood en transformatie. Ofwel uw vermogen of dat van uw partner zal worden beïnvloed door het huwelijk. Een van jullie wordt waarschijnlijk omgezet op een of andere manier. De harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek) kunnen een sterkte brengen je nooit had gedacht dat je het in je had. De stressvolle aspecten (conjunctie, vierkant en oppositie) zal ook sterkte brengen, in de vorm van een dictatoriale houding en machtsstrijd. Een van jullie zal proberen de andere te domineren.
.. De gevoelens ten aanzien van de partner kunnen gemakkelijk gaan van "I love you" tot "Ik haat je" tot "Ik ben geobsedeerd door je." Zelfs als er een echtscheiding komt, zal dit de partner zijn die u nooit vergeet(voor beter of slechter).
----------------------------------------------------
Juno aspecten met de Ascendant: Juno in samenhang met de Ascendant maakt ons aantrekkelijker, zoals Venus. Maar terwijl Venus gebruik maakt van charme, trekt Juno ons door een sfeer van onschuld, zoals die van een jonge baby. Dit kenmerk is ook aanwezig met de andere harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek), Maar niet zo sterk. De oppositie is geen stressvolle aspect hier.
-----------------------------
Vergeet niet dat een oppositie tegen de Ascendant ook een conjunctie is van de Descendant. De combinatie van de Ascendant maakt dat een persoon meer georiënteerd is op het huwelijk, vooral als Juno in het 1e huis is. Als Juno in het 12de huis is dus de andere kant van de Ascendant, dan is er nog steeds een verhoogde wens om te trouwen, maar er zullen verhoogde beperkingen zijn (zie Juno in de 12e huis). Met het vierkants aspect van Juno naar de Ascendant, is er doorgaans extra stress in het huwelijk, dat een voortdurende aanpassing en bijstelling vereist. In ieder geval zal het niet saai worden.
--------------------------------
Juno Aspecteert de Mid-Hemel: Aspecten aan de Mid-hemel hebben een invloed op iemands carrière en 'imago. " Juno-regeerings carrière omvatten een huwelijk met een raadslid en mensen die werken in organisaties die proberen vrouwen mishandeling te voorkomen en kindermishandeling. Net als Venus, is Juno een attractie voor alle beroepen die schoonheid en versiering betrekken. Dit omvat ook alles wat met de kunst heeft te maken. Als het gaat om een carrière, maakt het niet uit als een aspect aan de Mid-Hemel harmonieus is of stressvol. In feite kunnen de stressvolle aspecten vaak groter succes brengen, omdat zij meer het vermogen hebben om te genereren. Degenen met harmonieuze aspecten kunnen gemakkelijk nemen en duwen niet hard genoeg.
----------------------
Hoe alle tesamen zetten:Ok, dus nu heb je een idee van de partner die u nodig hebt. Maar wat als de huispositie, tekenplaatsing, en aspecten tegenstrijdig lijken? Laten we door enkele voorbeelden lopen. Stel, je hebt Juno in Weegschaal (behoefte aan een charmant, artistieke partner), maar het is in het 5de huis (kinderen, creativiteit, plezier en spelletjes). Je zou de neiging hebben om een charmante partner te hebben waar je plezier mee zou hebben.
Kinderen zouden ook hier aan belang toenemen. Maar wat als dat Juno in Weegschaal was in het
10e huis? Je zou nog steeds een charmante partner hebben, alleen nu is het niet leuk wat u zoekt. Deze charmante partner zou er zijn om u te helpen in uw carrière.
Hoe zit Juno in Schorpioen in het
5de huis? Er zou nog steeds een behoefte zijn voor fun en games, maar nu is de partner intenser en vulkanisch. Natuurlijk, seks heeft hier toegenomen belang.
Speel met wat meer voorbeelden. Mix en match. Zie wat je kunt verzinnen. Mengen, praktijk en spelen is een van de beste manieren om iets te leren, astrologie inbegrepen.
Een reactie posten