vrijdag 9 oktober 2009

Vesta in Tekens Huizen en Aspecten Astrologie

Vesta in huizen, tekens en aspecten astrologie
http://www.bobmarks.com
vertaald door janny

Vesta's plaatsing in de horoscoop laat zien waar en hoe we kunnen worden overtuigd, waar we onze energie kunnen richten op het grootste effect. Maar het blijkt ook de plaats te zijn waar we, periodiek, ons terug moeten trekken en "onze batterijen op te laden." Als we dat niet doen, zullen we uitgeput geraken, en zelfs ziek.
Vesta heeft ook een effect op onze seksualiteit, maar het is niet de rauwe, dierlijke drijfveer van Mars of Pluto. Het is meer een beredeneerde keuze, die in overeenstemming is met de Vesta affiniteit met het teken van de Maagd.
Lenore Cantor vertelde het volgende verhaal in een lezing enkele jaren terug. Ze ging voor een bezoek aan de inmiddels overleden Charles Emerson en ze kwam vast te zitten in zijn lift tussen de verdiepingen in. Terwijl ze stond te wachten op de techniekers, schreeuwde Charles naar haar in de liftschacht: "Lenore, waar staat je Vesta?"Vesta regeert ook kleine, beperkte plaatsen.
--------------------------------------------------
Vesta in de Huizen:
------------------------
Vesta in het 1ste huis: Zo nu en dan, moet je weg zijn van alles en iedereen om op te laden. Als Vesta dicht bij de Ascendant is, kan er sprake zijn van een blokkage op het moment van de geboorte.
----------

Vesta in de 2de Huis: Je moet werken, vaker dan andere mensen, stoppen om op te laden, maar dit is alleen van toepassing op het werk waar je geld verdient. Je kunt nog wel persoonlijke taken doen rond het huis.
----------
Dit is anders dan degenen die Vesta in de 6de huis hebben, want deze mensen moeten alle werkzaamheden periodiek stoppen.
---------
Vesta in het 3de Huis: Om op te laden, moet je zwijgen en stoppen met communiceren voor een tijdje. Als je broers of zussen hebt, kunt u niet voortdurend hen om u heen hebben omdat ze je kunnen uitputten. Je moet weg gaan. Buren hebben hetzelfde effect, maar omdat men meestal niet 24 uur per dag met hen bezig is, zal dit minder een probleem zijn.
----------
Vesta in de 4de Huis: Het thuiskomen gaat je uitputten. Dit is gemakkelijk genoeg om te genezen. Haal meer informatie.
----------
Vesta in het 5de huis: Romantiek kan warm en zwaar worden, maar dan moet je gewoon een pauze te nemen. Zorg ervoor dat u uit legt aan uw geliefden dat u Vesta hebt in het 5de huis en dat dat betekent dat je een tijdje weg zal zijn om op te laden, want anders kun je ziek worden. Ik weet zeker dat ze dat zullen begrijpen. Het 5de huis regeert ook over kinderen, sport, spel, creativiteit, gokken, speculatie, hobby's, en alle activiteiten die leuk zijn. Leg je partner uit dat je zo nu en dan, er van tussen moet en dat zij de kleine lievelingen moeten verzorgen omdat je uitgeput geraakt. Creatieve bezigheden, sport en spel kunnen ook worden getolereerd voor slechts zo lang. Dan moet je je terug trekken en op laden. Het is hetzelfde met hobby's. Het maakt niet uit hoeveel je van ze houdt, je moet zien weg te komen voor een tijdje zo nu en dan. Zoals voor het gokken en speculatie, goed, maar maak jezelf niet tot een 1 dag-handelaar.
----------
Vesta in het 6e Huis: Ik heb dit. Zo nu en dan, moet je een extra dag vrij nemen van het werk. Als je dat niet doet, wordt je uitgeput en ziek. Wanneer je je werk te doen, bent u zeer geconsentreerd. De aard van uw werk en de stijl zal afhangen van het teken waar Vesta in staat.
----------
Vesta in het 7e Huis: Als u getrouwd bent of leeft met iemand (iemand met wie je betrokken bent, en niet alleen een kamergenoot) moet je je eigen ruimte hebben. Je kunt niet om hen heen 24 uur per dag. Ga weg, ook al is het maar voor een uur of zo per keer. Zo niet, dan zal je de neiging krijgen uitgeput te raken en ziek. Zorg ervoor dat u dit bespreekt met hen voordat je weggaat, anders gaan ze misschien denken dat het vreemd is en dat je wilt apart vakantie wilt nemen.
----------
Vesta in het 8e Huis: Een lange tijd geleden was er een quiz show genaamd "You Bet Your Life" georganiseerd door Groucho Marx. Een van de deelnemers had negen kinderen. Toen hij werd gevraagd waarom hij zo veel kinderen, de man antwoordde: "Ik vind het Groucho." Punch Groucho's lijn was "Ik hou van mijn sigaar ook, maar ik neem het uit mijn mond zo nu en dan." Sorry, maar als je Vesta hebt in het 8e huis kan u (in tegenstelling tot die meneer) gewoon geen sex hebben 24 u op 7. Neem een pauze.
----------
Vesta in het 9e Huis: Dit is het huis van lange reizen, zowel geestelijk als lichamelijk. Dit omvat het hoger onderwijs. Als je studeert voor een vergevorderde graad , zorg er dan voor om extra tijd in te lassen in het tijdschema voor de rest. U kunt alleen op een lange reis gaan voor een bepaalde tijd. Blijf je te lang weg van huis en je raakt uitgeput.
----------
Vesta in het 10e Huis: Zoals die met Vesta in het 6e huis, moet je weg zien te komen van het werk om op te laden. Daarnaast moet u ook weg blijven van het publieke oog. Verberg je een tijdje totdat je opgeladen bent. Het 10de huis regeert de "baas" ook. Als je er een hebt, moet je een manier vinden om weg te komen zo nu en dan.
----------
Vesta in de 11e Huis: Laat je vrienden weten dat je, je periodiek ervan verwijderd om tijd te krijgen om op te laden. Je hebt ook een periodieke onderbreking nodig, voor het nastreven van je eigen "hoop en wensen."
----------
Vesta in het 12de Huis: Dit is het huis van terugtrekking. Paradoxaal genoeg moet je, je terug trekken uit het huis van terugtrekking! Blijf niet een te lange tijd op een religieuze retraite, bijvoorbeeld, of in een ziekenhuis. Alleen al het zijn in een plaats van beperking of intrekking zal de neiging hebben om je uit te putten.
-------------------------------------------------
Vesta in de tekens:
-----------
Vesta in Ram: geeft de mogelijkheid om zich snel en intensief in te stellen op elke taak. Goed voor niet-routinematige projecten die directe actie vereisen.
-----------
Vesta in Stier: het kost tijd om aandacht te krijgen, maar zodra ze dat doen, kunnen ze het moeilijk vinden om te stoppen. Goed voor iets waarvoor veel doorzettingsvermogen nodig is.
----------
Vesta in Tweelingen: richt zich op communicatie en informatie. Goed voor het richten op meerdere projecten.
----------
Vesta in Kreeft: richt zich op de thuis en binnenlandse zaken. Goed voor elk project waarbij intuïtie en vooral voor de nadruk op het emotionele of de gevoelszijde van elke situatie.
----------
Vesta in Leeuw: richt zich op creativiteit en zelfexpressie. Goed voor zich te concentreren op de dramatische of creatieve kant van elke situatie.
----------
Vesta in Maagd: richt zich op details. Goed voor elk project wat precisie vereist en waar aandacht voor detail nodig is.
----------
Vesta in Weegschaal: partnerschap richt zich op zaken. Goed voor gericht te zijn op zowel de sociale of artistieke kant van elke situatie. Goed ook voor projecten die een artistieke zin of sociale interactie hebben.
----------
Vesta in Schorpioen: richt zich op het vinden van verborgen geheimen, of over kwesties met betrekking tot herstel of te eliminatie. Goed voor projecten waar iets ofwel wordt getransformeerd of weggenomen, of wanneer er iets verborgen is dat moet worden onderzocht.
----------
Vesta in Boogschutter: richt zich op de "big picture". Goed voor projecten die het enthousiasme aanwakkeren en het avontuur.
---------
Vesta in Steenbok: richt zich op de organisatie en controle. Goed voor projecten die veel planning nodig hebben en doorzettingsvermogen.
--------
Vesta in Waterman: richt zich op vrienden of omgaan met groepen mensen. Goed voor projecten die nieuw zijn en 'anders', en die zelfs een beetje schokkend zijn.
--------
Vesta in Vissen: richt zich op dromen en verbeelding. Goed voor projecten gericht op het helpen van mensen, of voor een project dat veel verbeelding nodig heeft.
----------------------------------------------
Vesta in Aspect:
----------
Vesta in aspect met de Zon: De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) betekenen dat het vermogen om zich meer te concentreren natuurlijker tot u zal komen. Met de stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) moet je daar aan werken. De neiging met de stressvolle aspecten zijn, te geconcentreerd zijn, of moeite hebben met concentreren.
----------

Vesta in aspect de Maan: De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) kan een instinctief vermogen hebben om zich te concentreren (in tegenstelling tot het bewuste, rechtstreeks gericht vermogen van Zon-Vesta aspecten). De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kan duiden op iemand die gebruik maakt van het werk om hun eigen gevoelens te negeren, of een moeder hebben die zo was. De andere kant van Maan-Vesta stress aspecten is een persoon die zich niet kan concentreren, omdat hun emoties de vrije loop nemen. Het spreekt vanzelf dat het echte werk in deze gevallen is, om te werken aan het uiten van gevoelens zonder verlies van concentratie en zonder hysterisch te worden.
----------
Vesta in aspect Mercurius: De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) verhoging van het vermogen zich te concentreren op communicatie en andere mentale taken. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) zouden kunnen betekenen; een neiging tot dwangmatig richten op details en dag-tot-dag taken (Mercurius) of iemand die dat niet helemaal aankan. Er kan ook een neiging zijn tot veel praten en weinig zeggen, of, meer algemeen, een probleem met communiceren. Dit kan ook aangeven iemand die veel praat over seks, maar niet kan leveren wanneer het telt.
----------------
Vesta in aspect Venus: Venus beheerst iemands sociale vaardigheden en artistieke capaciteiten. Meer in het algemeen, regelt het ons vermogen om plezier te ervaren en gelukkig te zijn. Harmonieus aspecten ((conjunctie, sextiel en driehoek) met Vesta kan het gemakkelijker maken om zich op deze dingen te concentreren. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kan duiden op een tendens om het geluk te vermijden door zich te concentreren op het werk, of iemand die moeite heeft om plezier te halen uit het werk. Werkzaamheden kunnen ook worden gebruikt om de sociale interactie te vermijden. Omgekeerd kan dit iemand zijn die alleen gericht is op plezier en sociale situaties en weigert om zich op werken te concentreren.
-----------------------
Vesta in aspect Mars: De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) tonen toegenomen vermogen om zijn energie, vooral te focussen, op het werk. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kunnen duiden op een neiging tot overwerken om seksuele problemen te compenseren of problemen te hebben met onderdrukte woede. Andere negatieve resultaten omvatten een toename van boos gedrag of andere vormen van agressie om impotentie te compenseren.
-------------------
Vesta in aspect met Jupiter: Jupiter is de planeet van optimisme, en het breidt uit wat het aanraakt. De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) tussen Jupiter en Vesta zijn goed om zich te concentreren op het grote geheel of op grote projecten, intellectuele, filosofische of religieuze aangelegenheden. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kunnen zich manifesteren als de godsdienstige of levensbeschouwelijke fanatist (te veel focus op het eigen standpunt) of, omgekeerd, een totaal gebrek aan focus op aangelegenheden die de algemene beginselen respecteren. Te grote nadruk op seksuele zaken heeft ook meer kans met de stress aspecten.
---------------

Vesta in aspect met Saturnus: Beide hebben te maken met het vermogen om te concentreren. De harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek) kan de discipline, organisatie en toewijding geven dat je besteedt aan het werk. De stressvolle aspecten (oppossitie en vierkant) kunnen maken voor je een werkezel bent of iemand die moeite heeft om (Saturnus) zijn aandacht voor het werk te hebben. Onnodig te zeggen dat, stressvolle aspecten tussen Saturnus en Vesta de kans verhogen op seksuele obsessie's, met name onderdrukking en ontkenning.
-----------------
Vesta en Uranus in aspect: Uranus laat zien waar we niet kunnen staan gewoon te zijn, waar we de neiging hebben om dingen anders te willen doen, waar we misschien in staat zijn om ons te manifesteren als een genie. De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) Maken het makkelijker om ons te richten op onze vernieuwende capaciteiten. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kunnen leiden tot moeilijkheden bij het ons richten op de gewone, dag tot dag bezigheden (zoals de was doen of het buiten zetten van het vuilnis), alsmede het hebben van een afkeer op een "normale" sociale verplichting.
--------------------------

Vesta Neptunus in aspect: Neptunus regelt dromen en verbeelding. De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) hebben de neiging om de mogelijkheid om zich te focussen op de verbeelding. Dit kan een zeer goede positie zijn voor zowel kunstenaars als wetenschappers, omdat zij de visualisatie van het eindproduct gemakkelijker maken. De stressvolle aspecten (vierkant en oppositie) kunnen de concentratie op de gewone taken moeilijker maken. Vergelijk dit met de Uranus / Vesta aspecten. Zowel Uranus als Neptunus verafschuwen alles gewoon, maar waar Uranus rebelleert, neemt Neptunus gewoon je gedachten om weg te gaan naar dromenland.
--------------------------------
Vesta en Pluto in aspect: Ja, Pluto concentreert zich ook, maar op een andere manier. Pluto regelt obsessie, dat is een zeer emotionele zaak. De harmonieuze aspecten (sextiel en driehoek) maken het gemakkelijker om dingen te transformeren, te concentreren op het vinden van wat verborgen is in de normale weergave. Dit is een goede plaatsing voor artsen, bergings exploitanten, en detectives. De stressvolle aspecten (conjunctie, vierkant en oppositie) kunnen duiden op een probleem met de meer destructieve kant van Pluto. Ik haat het werkelijk negatieve voorbeelden te geven want er is altijd wel iemand zijn die zal zeggen: "Oh nee, ik ben niet hetzelfde als die verschrikkelijke persoon! Ik ben gedoemd om net als hen te zijn!" Nee je bent het niet. Het duurt meer dan een aspect om dat te doen, en ja, we hebben sommige keuze's in die materie. We kunnen ervoor kiezen om de positieve kant van elk aspect te manifesteren. Dat gezegd zijnde, de seriemoordenaars Ted Bundy en Richard Cottingham (die slechts een dag na elkaar geboren zijn) hadden zowel de Zon opposite het Pluto / Vesta midpunt (net zoals duizenden anderen die geboren zijn op die dag en die niet seriemoordenaars geworden zijn). Beiden hadden diverse andere aspecten van moordenaars in hun horoscopen, maar deze aspecten neiging omzich te richten op vernietiging bleek niet te helpen. Natuurlijk, met de juiste behandeling konden zij in plaats daarvan de keuze gemaakt hebben om te gaan voor de helende beroepen. In feite was Bundy geïnteresseerd in de psychologie op de universiteit.
-----------------------
Vesta in aspect met de Ascendant: De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) maken het makkelijker om zich te focussen in het algemeen (met name de conjunctie). Het oppositie aspect zou erop kunnen wijzen dat iemand zich richt op iemand anders (vooral een partner). Het kan ook aangeven dat men zich beter concentreert als er iemand anders rondom is. Het Vierkantaspect kan ook aantonen dat er moeilijkheden zijn met partners over wie wat doet op het werk. Partners kunnen zich ook bemoeien met het werk en de concentratie, maar met het Vierkant, kan men zich moeilijk concentreren, zelfs zonder partner, omdat de dingen waar je je op wilt richten (weergegeven door het teken waar je Vesta staat) botsen met het type persoon dat je bent ( aangegeven door het teken op de Ascendant).
-------------------------------
Vesta in aspect de Mid-Hemel: De harmonieuze aspecten (conjunctie, sextiel en driehoek) maken het makkelijker om zich te concentreren op de loopbaan en carrière aanverwante zaken. Maar onthoud dat elk aspect aan de Mid-Hemel ook een aspect is aan de Nadir, Het begin van het 4de huis. Dit betekent dat Vesta in aspect aan de Mid-Hemel zich even goed kan richten op huishoudelijke zaken. Om deze reden kan de oppositie niet worden beschouwd als zijnde stressvol. In feite is het enige stressvolle aspect hier het Vierkant. Het Vierkant geeft aan dat iemand (opnieuw) een workaholic is of, omgekeerd, iemand die moeite heeft om zich te concentreren op het werk, of probeert te werk vermijden ten koste van alles.
Een reactie posten