woensdag 9 januari 2008

TAROT Grote Arcana

De Grote Arcana

De Zot

Dwaas
Rechtop: Zoektocht naar nieuwe ervaringen
Ondersteboven: Roekeloosheid en gebrek aan motivatie

Schoenmaker/Magiër
Rechtop: Zelfbewustzijn, vaardigheid met geschreven/gesproken woord, liefde voor nieuwe ideeën en bereid risico's te nemen Ondersteboven: Occulte krachten worden verkeerd gebruikt, bedrog

Hogepriesteres
Rechtop: Honger naar kennis, artistieke en creatieve gaven, onafhankelijkheid
Ondersteboven: Onontplooide talenten, bindingsangst, hypocrisie, problemen met relaties

Hoe verbind je nu alle kaarten met elkaar in je uiteindelijke interpretatie?
Ga aan het begin van een legging, als je de kaarten net hebt uitgespreid, na of er evenwicht in de legging is. Zijn zowel de staven, als de bekers, pentakels als zwaarden vertegenwoordigd in de legging of overheersen bijvoorbeeld de bekerskaarten?

Dit op zich is al een belangrijk gegeven. Daarna ga je kijken op welke posities de kaarten zich bevinden. In wezen vertaal je de kaart naar positie. Ook dit vergt weer enige oefening, maar op een gegeven ogenblik zul je het systeem doorhebben en dan zul je merken dat leggingen je veel minder moeilijk afgaan. Zo zie je dat het niet alleen belangrijk is om de betekenis van een kaart te beheersen, maar ook de legging zelf. Zonder deze ingrediënten is het creëren van een verhaal bij een legging onmogelijk, laat staan het trekken van een conclusie. Het zal een tijdje duren voor je de verbanden tussen verschillende kaarten gaat zien en of kaarten elkaar versterken of verzwakken en wat dit dan betekent in de legging waar je mee bezig bent.

Iedereen kan echter leren werken met de tarotkaarten als je maar beschikt over geduld en doorzettingsvermogen en de wens om je intuïtie te ontwikkelen.

Een reactie posten