woensdag 13 mei 2009

Astroïden Astrologie

CHIRON : staat voor onze zoektocht waarbij men dikwijls iets pijnlijks onder ogen moeten zien; of verplicht worden iets te moeten ervaren dat we langere tijd proberen te vermijden, om er later toch beter van te worden. In het huis waar Chiron staat wordt je gekwetst, heel zwaar aan het lichaam, dit is een zeer gevoelige plaats. Kijken naar heer 9 en/of Mars er door loopt, stel het dan uit. De kwetsende genezer.
-
VESTA : in de tekens, wat we als plicht moeten opofferen en wat we aan de kant moeten zetten, de huizen duiden de gebieden aan. Heerser van Maagd. Totale toewijding. Vesta op Zon kan over lijken gaan, beslissingen nemen zijn zeer hard. De kleine Saturnus, maar minder sterk.

-
PERSEPHONE : vrouw van de onderwereld 5 als men Pluto op Zon of de ASC heeft staan dan is men heel zijn leven een weerloos slachtoffer. Persephone conj. Met Mars ; pleegt men geweld op weerloze slachtoffers. Heerser van Stier. Profetie, materialisme en precipatie hebben van een visie, het vermogen van suggestie en brengen van scheppende kunst.

-
SAPPHO : tot welk type man of vrouw we ons aangetrokken voelen. Kijk naar de positie’s van de planeten Mars en Venus. Ook de passie en de sexualiteit ( in de horoscoop te duiden ) waarop we die willen beleven. SAPPHO dicht bij de ZON wordt verondersteld dat betrokkene bijzonder geboeid wordt door het onderzoek naar zijn eigen sexualiteit, en niet zelden komen in die gevallen hetero en zelfs homosexuele experimenten tot uiting. Een zeer aanzienlijke sexuele activiteit. Venus opposiet Uranus kan een homfiele relatie zijn. 150° = ziekelijk.
Grote noodzaak tot romantische en artistieke sensiviteit en sensibiliteit.

-
LILLITH : vertegenwoordigt het principe van vruchtbaarheid, maar alleen voor zover het gaat om psychische of mentale scheppingen, geeft miskramen en vergiftigingen, sexuele aberatie’s ( pervers ) , lichamelijke en emotionele abnormaliteiten, vatbaar voor vreemdsoortige invloeden en obsessies. Lillith in de hoekhuizen : 1,4,7,en 10, voornamelijk nadeel of gebrek of ziekte. In opvolgende huizen 2,5,8,en 11 geeft materiële schade of verlies. In wegvallende huizen 3,6,9,en 12 verstoort de functie en werkzaamheid. Capaciteit om woede en agressie te uiten, maar kan ook conflicten oplossen.

-
Pandora : bemiddelaarster tussen Mercurius en Uranus, is een tussen persoon die nieuwigheden tot stand brengt. Ze nodigt het onverwachte uit en opent nieuwe mogelijkheden, dit kan een proces van diepe zuivering zijn, purificatie en genezing betekenen. Op ASC. Nieuwschierig, rusteloos en rebellerende natur. Pandora conj. Uranus is altijd open staan voor nieuwe dingen. Capaciteit tot nieuwschierigheid die ons tot veranderingen aanzet.

-
URANIA : degene die de kunst naar buiten bracht, wijsheid en inzicht. Heeft de opdracht van de heilige inspiratie te dienen voor hun respectievelijke, wetenschappelijke sferen.
Urania conj. Venus : geinspireerde liefde
Urania conj. Neptunus : geïnspireerde muziek en devotie.
Urania conj. Uranus : genie met revolutionaire ideeën.
Capaciteit van geïnspireerde en intuïtieve kennis; bron van inspiratie.

-
JUNO : totale overgave op sexueel gebied, binden op alle vlakken, sex is de basis, absolute verbintenis tussen twee mensen in. De moderne samenleving, behoefte aan relatie en communicatie. De wettelijke partner. Slecht aspect : Juno vierkant Mars.
Een reactie posten