woensdag 13 mei 2009

Kruizen in de Horoscoop Astrologie








De hele dierenriem is 360 graden.
Elk teken van de zodiac neemt 30 graden in beslag.
Tekens die op 90 en 180 graden van elkaar staan vormen een kruis.
Er zijn drie kruizen : Het hoofdkruis : kardinaal;Het vaste kruis : fixerend;Het beweeglijke kruis : flexibel.
Elk kruis beschrijft een geladen ontmoeting tussen de vier elementen. De kruizen beschrijven de energiestroom tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Bij het hoofdkruis is de energie naar buiten ( extravert) gericht, bij de vaste tekens is de focus naar binnen gericht ( introvert), terwijl bij beweeglijke tekens de aandacht wisselend naar buiten en naar binnen gaat, om verbindingen te leggen en de circulatie te regelen.
-
Het hoofdkruis.
-
Het hoofdkruis vinden we terug in die tekens van de dierenriem, waarin de seizoenen beginnen t.w. Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok.Zij symboliseren de start van iets nieuws.Het hoofdkruis geeft geldingsdrang, kracht,dadendrang. Het is gericht op de buitenwereld en zoekt weerstand om een zelfbewustzijn, slagvaardigheid en zelfstandigheid op te bouwen. Om in het handelen effectief te zijn, zal het kardinale teken zich aan de omstandigheden moeten aanpassen. -
Het vaste kruis
-
De vaste tekens horen bij het midden van het seizoen. Je zou kunnen zeggen dat Stier en Leeuw het hoogtepunt van lente en zomer aangeven, terwijl herfst en winter hun dieptepunt vinden in Schorpioen en Waterman. Mensen met veel planeten in deze tekens zijn gericht op stabiliteit. Zij ordenen hun innerlijke ervaringen en willen handelen vanuit hun diepste overtuiging.De energiestroom gaat naar binnen toe: ervaringen moeten volledig verwerkt worden om een eigen plek te vinden binnen het reeds gevormde waardensysteem.De vaste tekens geven een drang tot zelfkennis en standvastigheid. Zij gaan weloverwogen te werk. Als zij zich iets voorgenomen hebben, zullen zij daar niet snel van af stappen.
-
Het beweeglijke kruis.
-
De beweeglijke tekens (Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen)dragen uit wat door de hoofdtekens begonnen en door de vaste tekens gevormd is. Ook verbinden zij het voorgaande vaste met het komende hoofdteken. Zij willen begrijpen, want zij kunnen alleen doorgeven wat ze zelf hebben opgepakt. Ze willen uit ervaringen leren.De beweeglijke tekens leveren een strijd om inzicht te vinden en te brengen Met inzicht in de essentie kan de door het voorafgaande vaste teken structuur benut worden Beweeglijke tekens zoeken dan ook vervulling in dienende functies.

Geen opmerkingen: