maandag 7 juni 2010

Nieuwe Maan in de Huizen Astrologie


De huizen in je horoscoop hebben elk een specifieke betekenis. Eens per jaar valt er een Nieuwe Maan in zo'n huis – Zon en Maan staan dan samen om dit levensgebied een krachtige impuls te geven. Elke maan(d) komt bij nieuwe Maan dus een belangrijk thema in je horoscoop centraal te staan.
Het is dan DE BESTE TIJD om aandacht te geven aan:

Huis: Maandthema:

1…...je uitstraling en je voorkomen
2… ..je inkomen, je talenten en bezittingen
3… ..je contacten met anderen
4… ..je plek, je huis, gezins- en familiebanden
5… ..speelsheid, liefde, avontuur, spanning en romantiek
6 …..je werk, je collega's en je gezondheid
7…. .je partner, je relaties, samenwerking met anderen
8… ..het verwerken van spanningen en emoties
9…. .je studie, je levensvisie, ontplooiing en reizen
10….je positie, je ambities en je carrièreplanning
11….je vriendschappen, verenigingsleven, je populariteit
12.....tot jezelf komen, inkeer, innerlijke stilte

Je zult merken, dat het gedrag, de problematiek en de uitdagingen die samen hangen met dit huis in die maand sterk naar voren komen.
Met behulp van deze kalender kun je bijvoorbeeld ontdekken waarom je 'in de zomer liever thuis blijft' (NM in je 4e huis); of waarom 'februari altijd zo'n enerverende tijd is' (NM in je 8e huis). Nieuwe Maan - de samenstand van Zon en Maan - is een krachtige impuls voor verandering; een tijd om te zaaien, dingen helder te krijgen en anders aan te pakken.
De Nieuwe Maan begunstigd deze types van activiteiten:
In Ram,
Snelle acties die direct resultaat opleveren. Ondernemingen waarbij het zelf en de persoonlijkheid centraal staat. (Uithoudingsvermogen kan ontbreken). Zelfbevestiging, waarbij uitdagingen te over zijn, te beginnen met korte termijn projecten.
In Stier,
Substantiële en materieële acties waarvan de opbrengst solide resultaten brengt. Financiële activiteiten, met persoonlijke bezittingen, het aanvragen van een lening, het begin van een potentieel lange-termijn relatie, muziek, huis decoratie.
In Tweelingen,
Mentale en communicatieve acties, en meer dan een activiteit tegelijk. Lezen, leren, brieven en e-mails, boodschappen doen.
In Kreeft,
Huishoudelijke activiteiten, waar het betrekking heeft over het bewustzijn van de persoonlijke behoefte. Huis decoratie, familie borrels.
In Leeuw,
Creatieve activiteiten waarbij kinderen betrokken zijn, royale ondernemingen, ondernemingen waarin persoonlijke erkenning gewenst is, en het nemen van risico.
In Maagd,
Mentale bezigheden, werkzaamheden, diensten en routines. Activiteiten die zouden kunnen profiteren van de neiging om de details na te gaan.
In Weegschaal,
Relatie problemen, activiteiten waarbij teamwerk en samenwerking nodig zijn, activiteiten die zelf-onderzoek activeren, activiteiten met betrekking tot schoonheid.
In Schorpioen,
Belastingen, boekhouding, intimiteit kwesties, psychologisch onderzoek, onderzoek, zelfonderzoek, het wegwerken van oude dingen.
In Boogschutter,
Avontuurlijke activiteiten, reizen, hoger onderwijs, reclame, sport, fysieke activiteit.
In Steenbok,
Lange termijn activiteiten die de opbrengst langzaam maar gestaag resultaten geeft, praktische ondernemingen, carrière kwesties, het maken van een businessplan, praktische investeringen.
In Waterman,
Ongebruikelijke of radicale ondernemingen, sociale bezigheden, groep projecten, het proberen van iets nieuws, aansluiten bij een groep.
In Vissen,
Fantasierijke ondernemingen, mystieke of spirituele bezigheden, innerlijke ontwikkeling, muziek en drama, op een retraite gaan, activiteiten waarbij water aanwezig is.
Een reactie posten