woensdag 13 februari 2008

Ingaande en Uitgaande Aspecten AstrologieWe spreken van een ingaand Aspect wanneer de snellere Planeet inloopt op de langzamere, ongeacht het type Aspect. De snellere Planeet beweegt zich dus in een Conjunctie met de andere Planeet.


-


Een uitgaand Aspect is een Aspect waarbij de snellere Planeet zich van de langzamere verwijdert en zich beweegt in de richting van een Oppositie, ongeacht het type Aspect.
-
Met b.v. de Maan is er nooit twijfel, want die is de vlugste van al de Planeten, en met Pluto is er nooit twijfel want die is de langzaamste van al de Planeten. De enige moeilijkheid die hier is, zijn de Retograde Planeten. Men moet altijd kijken of een Planeet Retrograde is of niet. Alleen de Zon en de Maan lopen nooit Retograde. De Ascendant en de Midhemel zijn stilstaande punten, dus als b.v. Neptunus daar naar toe loopt, is Neptunus de snelste, aangezien deze twee stilstaan.
-
De informatie die we verkrijgen van in- en uitgaande Aspecten, zijn aanvullende informatie.
-
Eerst moeten we het Aspect op zich bestuderen, dan kijken we naar de twee of meerdere Planeten en kijken we welke overeenkomst die hebben.
-
Bij een Conjunctie kunnen zich twee situatie's voordoen: de snellere loopt in op de langzamere ( ingaand), of de snellere loopt weg van de langzamere ( uitgaand).
-
Bij de ingaande Conjunctie loopt de snellere veelal stuk op de langzamere, om zich pas daarna weer te herstellen.
-
Bij de uitgaande Conjunctie heeft de snellere Planeet steun aan de langzamere en is er een natuurlijk samengaan van krachten.
-
Bij een ingaand Aspect, moet HET nog gebeuren. Bv. bij een ingaand Vierkant moeten de strubbelingen nog komen
-
Bij een uitgaand Aspect is HET gepasseerd. B.v. bij een uitgaand Vierkant zijn de meeste problemen al boven water gekomen.
-
Krijgt men met ditzelfde Vierkant te maken met Planeten in Retrograde, dan is de afwerking nog niet gedaan, maar met de hulp van de Retrograde Planeet, zal dat dus wel gebeuren, alleen het duurt een beetje langer.

Geen opmerkingen: