zaterdag 16 februari 2008

Onderschepte Tekens en Huizen Astrologie


In de Horoscoop wordt gewerkt met Huizen van 30°. Maar als men de Huizen van Placidus gebruikt, zijn dit Ongelijke Huizen.
Zo kunnen 2 Huizen in 1 Teken beginnen, b.v. Huis 6 op 3° Kreeft en Huis 7 op 22° Kreeft. Maar ook kan voorkomen dat 1 Huis 3 Tekens beslaat, b.v. Huis 6 op 3° Kreeft en Huis 7 op 12° Maagd. Het Teken Leeuw wordt zodoende in beslag genomen door het 6de Huis en dat noemt men een Onderschept Huis. Nu is er door de Grote van zo'n huis veel beweging, want het beslaat zo een Waterteken, een Vuurteken, en een Aardeteken. Het Vuurteken is in dit geval Onderschept. In dit Huis zit er dus geen Vuur, en de karakteristieken van Vuur zijn; Inspiratie, moed, zekerheid, vertrouwen, intuïtie, trots, assertivitiet, optimisme, voor er maar enkele te noemen. Bij gebrek aan Vuur: Verlegen, gebrek aan eigenwaarde, apatisch, passief.
-
-
Veel Astrologen geven in dit geval niet veel betekenis aan een Onderschept Huis/Teken, maar ik weet door ondervinding dat zo'n Onderschept Huis heel belangrijk is, en dat er veel beweging in is, al naargelang de Planeten die erin staan. In feite als je het systeem van Placidus gebruikt bevinden er zich zo in ons voorbeeld, 2 Onderschepte Huizen, want als Huis 6 Onderschept is, dan is ook Huis 12 Onderschept.
-
En Huis 12 valt dan in de 3 Tekens; 3° Steenbok, Waterman en 12° Vissen, waarvan dus ook Waterman Onderschept is, en Steenbok is een Aardeteken, Waterman een Luchtteken, en Vissen een Waterteken. Waar dus in dit geval Lucht Onderschept is. In dit Huis zit er dus geen Lucht, en de karakteristieken van Lucht zijn;Creatief, gevoelig voor prikkels uit de omgeving, scherpzinnig, verbeeldingskracht, logica, helderheid, voor er maar enkele te noemen. Bij gebrek aan Lucht: Vaag denken, subjectief, vooringenomen.
-
Deze Tekens kunnen hun kosmische lading eigenlijk ongelimiteerd uitstorten; er is dus een surplus aan energie vergezeld van een gebrek aan vorm. Daardoor wordt de persoon in kwestie meegesleept en praktisch gedwongen tot een overproduktie. De Huizen waarin deze Tekens vallen, kunnen deze kracht niet aan waardoor er veel verspilling van energie kan optreden.
-
B.v. in dit geval: de Brullende Leeuw gaat een toontje lager zingen, wat dan weer niet goed is voor zijn eigenwaarde. En de Waterman kan zijn logica en helderheid niet gebruiken.
-
Als er nu Planeten staan in deze Onderschepte Tekens wordt het zeer moeilijk om ze te duiden, want automatisch zijn deze Planeten ook Onderschept. Met b.v. een Onderschepte Mercurius, geeft zoiets aan dat het denkproces niet hetzelfde is als bij de anderen, deze persoon voelt zich onbegrepen, denkt dat als hij of zij iets uitlegt dat ze een soort Chinees spreken, want meestal wordt het niet begrepen. Maar als hij of zij geleerd heeft om de gedachten samen te vatten, en om het te accepteren, zullen anderen die persoon bewonderen voor de intellectuele specialisatie, die eigenlijk een gave is.
-
Een reactie posten