dinsdag 12 februari 2008

Maansknopen Astrologie

In de Westerse Astrologie wordt dit teken gebruikt om de Noordelijke Maansknoop aan te duiden.
-
-
-
In de Westerse Astrologie wordt dit teken gebruikt om de Zuidelijke Maansknoop aan te duiden.
-
-
- Wat zijn de Maansknopen.
-
De Maansknopen zijn geen Hemellichamen; ze zijn de punten waar de baan van de Maan rond de Aarde het pad van de Aarde rond de Zon kruist. De Maansknopen verplaatsen zich tegen de richting van de klok in. De Noordelijke Maansknoop is de stijgende knoop; ( het punt dichtst bij onze Noordpool), en de Zuidelijke Maansknoop is de Dalende knoop ( het punt dichtst bij onze Zuidpool ). De Twee knopen staan altijd exact 180° van elkaar verwijderd. De positie van de Zuidelijke Maansknoop beschrijft een aspect van ons karakter waarop in vorige levens bovenmatige nadruk heeft gelegen en dar er daardoor toe neigt de persoonlijkheid in dit leven "over te nemen", en ons uit onsevenwicht te stoten. Wanneer we zonder bewustzijn handelen, zijn we geneigd om in reactie op onze omgeving de positie van onze Zuidelijke Maansknoop "uit te leven", omdat we er in onze vorige levens gewend zijn geraakt dat deze aanpak gunstig voor ons uitpakt.
-
Daar waar de Noordelijke Maansknoop staat, daar moeten we naartoe. Bij deze Noordelijke knoop moeten we leren dat het veilige , dat we kennen door onze vorige levens, verandert moet worden. We moeten die nieuwe weg in slaan om te leren waar we naar toe moeten in dit leven. Dat is geen gemakkelijke weg, want we blijven liever bij wat we kennen, liever om iedere keer weer de uitdaging aan te gaan om iets nieuws te leren. Maar dan blijven we ook stilstaan, en stilstand is verkeerd. Wat in de Zuidelijke Maansknoop vanzelfsprekend is, moet bij Noordelijke aangeleerd worden, door de As van Noord naar Zuid, en omgekeerd. De Assen van tegenover liggende Tekens en Huizen. Er zijn altijd 2 huizen bij betrokken, en 2 Tekens. 1 - 7, 2 - 8, 3 - 9, 4 - 10, 5 - 11, 6 - 12.
-
Als we door de Zuidelijke stand gewend zijn geweest dat alles voor ons gedaan werd, zullen we nu moeten leren werken door de Noordelijke stand. Heeft men in vroegere levens veel voorspoed gekend, dan zullen er nu veel tegenslagen volgen, we wilden niet leren, nu zullen we veel leren, we moesten niet werken, nu gaan we leren werken, we waren welgesteld, dan volgt er nu armoe. Andersom is het natuurlijk ook zo. We hadden vroeger ( in onze vorige levens) armoe, dan zullen we nu leren met veel geld om te gaan, waren we wijs en geleerd, dan zijn we dit nu een stuk minder, hebben we ons bij wijze van spreken in onze vorige levens doodgewerkt, dan kunnen we nu een beetje luieren.
-
Dit alles is te halen uit de Positie van de 2 Maansknopen.

Een reactie posten